Image 1
Image 2

Pregătirea mesei de Paşti cu bucate specific oşeneşti, joi la Informaţia TV

Maria Filimon, Mărioara Pușcaș și Anuța lu’ Ion pă Grigor sunt cele trei bucătărese iscusite din Turț care ne-au arătat cum se pregătesc diferite bucate tradiționale de Paști
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Maria Filimon, Mărioara Pușcaș și Anuța lu’ Ion pă Grigor sunt cele trei bucătărese iscusite din Turț care ne-au arătat cum se pregătesc diferite bucate tradiționale de Paști
Maria Filimon, Mărioara Pușcaș și Anuța lu’ Ion pă Grigor sunt cele trei bucătărese iscusite din Turț care ne-au arătat cum se pregătesc diferite bucate tradiționale de Paști

Credincioșii ortodocși și greco-catolici vor prăznui Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, duminică, 8 aprilie. În zona Oașului, pregătirile pentru această mare sărbătoare creștină încep cu ziua de joi, când bucătăresele

pun la cuptor prăjiturile și cozonacii, dar și rulade sau alte preparate specifice.

În acest timp, gospodarii fac curățenie pe lângă case și în livezi. Pe de altă parte, în Vinerea Mare, creștinilor le este interzis a face curățenie sau a se pregăti în vreun fel pentru Sfintele Sărbători de Paști, altfel decât spiritual. De la ora 16,00, sau după cum este rânduiala în fiecare biserică, fiecare creștin, cu mic, cu mare, merge la Prohodul Domnului.

În ce privește ziua de sâmbătă, gospodinele se trezesc de dimineață și încep să facă curățenie în case, și pregătesc tradiționalul miel umplut, precum și pasca. Trebuie menționat că acest miel nu este umplut oricum, ci are o rețetă aparte, rămasă din moși strămoși.

Maria Filimon, Anuța lu’ Ion pă Grigor și Mărioara Pușcaș sunt trei bucătărese care ne-au împărtășit mai multe dintre secretele lor culinare, în cadrul emisiunii “Bucate tradiționale din Oaș, pe masa de Paști”, realizată de Mirela Filimon. Aceasta va fi difuzată joi, de la ora 21.30, la Informația TV.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with