Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Pregătiri în Satu Mare în cazul în care vor fi situații de urgență

În calitate de președinte, prefectul Radu Roca a convocat în 10 ianuarie 2024 o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a se asigura de punerea în aplicare a a măsurilor prevăzute în...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…Planul de acțiune pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase, respectiv a celor specifice intervenției în intervalul cu temperaturi scăzute prognozate pentru această perioadă.

 

La întâlnire au participat reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, ai Ministerului Apărării Naționale, reprezentanții Consiliului județean Satu Mare, ai Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, a Direcției de Asistență Socială Satu Mare , Electrica SA și Serviciului de Ajutor Maltez.

 

Vă rog să aveți o bună colaborare în vederea asigurării capacității maxime de reacție a echipelor de intervenție, pentru menținerea în stare de funcționare a circuitelor de telecomunicații și de alimentare a localităților cu energie electrică precum și identificarea persoanelor vulnerabile , care ar putea necesita asistență din partea autorităților locale, în cazul producerii unor situații de urgență.” – prefect Radu Roca.

 

Deszăpezirea drumurilor naționale este asigurată în baza unui contract cu un operator economic iar activitatea se derulează prin cele 6 districte: Satu Mare, Carei, Tășnad, Supur, Livada și Negrești Oaș, respectiv pe Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare DN 19H.

 

La nivelul drumurilor județene sunt sunt semnate patru acorduri-cadru pentru cele patru loturi care acoperă județul Satu Mare.

 

La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare, pentru serviciile de deszăpezire pe drumurile comunale și străzi locale în sezonul de iarnă 2023-2024 sunt constituite până în acest moment stocurile de materiale antiderapante necesare.

 

Gestionarea serviciului de deszăpezire este realizată la nivelul unităților administrativ-teritoriale în principal în regim propriu.

 

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Satu Mare au făcut un apel către sătmăreni să semnaleze situații ale unor persoane fără adăpost la numărul de telefon 0751.200.703 pentru ca echipa mobilă din cadrul Adăpostului de noapte să poată interveni imediat.

 

De asemenea directorul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai a punctat că există o evidență clară a pacienților dializați cât și a persoanelor gravide aflate în trimestrul II și III de sarcină și în caz de nevoie se poate interveni cu operatorii de transport de la nivelul județului Satu Mare, respectiv Ambulanța Satu Mare și SC Ambulanța BGS Medical Unit SRL.

 

CITEȘTE ȘI: S-a dat startul concursului “Go to School”

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Peste 80 de șoferi amendați

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 4 decembrie 2023, activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică.

Parohia Ortodoxă din Socond are un nou preot

JUDEȚUL SATU MARE

Parohia Ortodoxă din Socond are un nou preot

Parohia ortodoxă din satul Socond, comuna Socond, județul Satu Mare, are un nou preot paroh. Biserica purtând hramurile ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și “Sfinții Împărți întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena” are un nou păstor, și anume Gabriel Durnea.