Image 1
Image 2

POLITIC

Premierul vrea un plan național pentru învățământul dual

Marea problemă cu care se confruntă investitorii este deficitul de forţă de muncă bine calificată, a declarat premierul Marcel Ciolacu...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. vineri, după o vizită făcută la Şantierul Naval Constanţa. Potrivit șefului Executivului este nevoie de accelerarea implementării unui plan naţional pentru învăţământul dual.

 

 

 

” Marea problemă pe care am găsit-o și la Ford, și la Dacia, și aici, la Șantierul Naval Constanța, este forța de muncă calificată. Împreună cu patronatele, cu sindicatele, cu Ministerul Învățământului și cu Ministerul Muncii trebuie să accelerăm și să avem un plan național pentru învățământul dual.

 

 

 

Îl felicit pe dl. Bosînceanu. Deja are 150 de elevi în șase clase, în învățământ dual. Este evident că ne trebuie mult mai multă forță de muncă calificată ca să ne putem dezvolta.

 

 

Eu îmi doresc cel mai mult ca românii noștri să înceapă să se întoarcă acasă cu adevărat. Pentru a face acest lucru, și statul trebuie să creeze acele servicii publice pe care ni le dorim cu toții de foarte, foarte mult timp. Cum am dovedit că se poate în infrastructura critică, cred că putem face și în zona învățământului și în zona de sănătate și să ducem cu adevărat România acolo unde îi este locul”, a declarat premierul Ciolacu.

 

 

 

Bosînceanu este proprietarul Şantierului Naval Constanţa, iar premierul l-a felicitat că susţine 150 de elevi din învăţământul dual.

 

În debutul ședinței de guvern de joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că va propune mediului privat de afaceri un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual, ca soluţie la o problemă structurală a economiei.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Prof. Sorin Ivan vorbește despre marile drame din sistemul de învățământ românesc

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with