Image 1
Image 2

ÎNVĂȚĂMÂNT ROMÂNESC

Profesorii care participă la simulările examenelor naționale primesc puncte în fișa de (auto)evaluare

Profesorii care participă la simulările examenelor naționale primesc puncte în fișa de (auto)evaluare
Cadrele didactice care participă la simulările examenelor naționale pot să primească 3 puncte în fișa de (auto)evaluare pentru gradația de merit 2024, potrivit unui proiect pus în consultare publică  ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. de către Ministerul Educației. Concret, la criteriul privind performanţe deosebite în inovarea didactică/management educaţional a fost introdusă și participarea profesorilor la organizarea și desfășurarea simulărilor examenelor naționale.

Este vorba despre Metodologia şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat în sesiunea 2024, document pus în consultare publică.

Amintim că Ligia Deca, ministrul Educației, le-a mulțumit, luni, 25 martie, profesorilor care au evaluat lucrările elevilor de la simularea pentru Evaluarea Națională și BAC 2024: „Știm efortul și le mulțumesc profesorilor pentru el”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă și în contextul în care cadrele didactice care au corectat lucrările n-au fost remunerate pentru activitatea prestată.

 

 

O altă noutate vizează criteriul privind contribuţia la dezvoltarea instituţională. Aici, punctajul pentru coordonarea implementării proiectelor, ca activitate neremunerată, este de 5 puncte. Tot 5 puncte pot să primească profesorii și pentru participarea la implementarea proiectelor, ca activitate neremunerată.

În 2023, coordonarea implementării proiectelor, ca activitate neremunerată, avea 4 puncte, iar participarea la implementare proiectelor, tot ca activitate neremunerată, avea 3 puncte. În proiect se arată că obținerea de sponsorizări și de alte finanţări extrabugetare pentru dezvoltarea bazei materiale a unității de învăţământ (săli de clasă, biblioteci, centre de documentare şi informare, laboratoare etc.), având ca efect creşterea calităţii activităţii instituţionale şi a procesului de predare-învăţare-evaluare, valorează 2 puncte. În metodologia din 2023, această secțiune era notată cu 3 puncte.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Anisie le reproșează profesorilor că nu pun în practică procedurile de gestionare a cazurilor de violență în școli

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns