Image 1
Image 2
Acasa

REVENDICARI TESA

Protest spontan la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare datorită nemulțumirilor de ordin salarial

Angajații Direcției de Sănătate Publică Satu Mare au organizat azi, 15 noiembrie 2023 un protest spontan  între orele 11.00 și 13.00 ca urmare a nemulțumirilor legate de nivelul de salarizare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Oamenii au  ieșit în fața instituției purtând pancarte prin care își făceau cunoscute doleanțele, la fel cum de altfel au făcut și alți colegi ai lor de la direcțiile județene de sănătate publică din țară. Protestul a fost unul pașnic reunind salariații instituției din mai multe birouri și compartimente.

 

Cea mai mare dintre nemulțumiri vizează nivelul de salarizare. Voci din sistem spun că salarizarea este ”sub orice critică”, iar din 2016 și până în prezent nu au beneficiat de nicio majorare salarială. ”Este inadmisibil acest lucru ca de atâția ani să nu fim luați în seamă în privința armonizării salariilor noastre cu a altor colegi de la alte instituții publice. Este cea mai stringentă problemă a noastră. Mai sunt și altele, dar aceasta este prioritară” a spus unul dintre protestatari.

 

Sindicatul Național ”Forța Legii” sesizează nedreptatea făcută de Parlament lucrătorilor din DSP-uri, același lucru fiind sesizat și de Federația Sanitas din România.

 

Sanitas  sesizează într-o informare situația în care se află aceștia, faptul că au fost ”eliminați” din proiectul de lege de marți, 14 noiembrie 2023 prin care se acordă creșteri salariale colegilor din casele de asigurări de sănătate.

 

”Lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică și personalul TESA din instituțiile sanitare au fost, fără prea multă judecată, eliminați din proiectul de lege care a acordat ieri, 14 noiembrie 2023, colegilor din Casele de asigurări de sănătate creșteri substanțiale de venituri!

 

Nu vrem sub nicio formă să fim înțeleși greșit: SALARIAȚII DIN CNAS ȘI CJAS-URI AU DREPTUL SĂ FIE CORECT REMUNERAȚI, dar legiuitorii trebuie să găsească soluții pentru menținerea unui echilibru obligatoriu în piața muncii pentru că altfel, sistemele se vor prăbuși mai devreme sau mai târziu!

 

Toată pandemia ne-am plâns că nu există specialiști în DSP-uri, iar pe cei pe care îi avem i-am exploatat la maxim, au făcut ore suplimentare pe care nu le vor putea compensa cu timp liber niciodată iar de plătit, nici atât!

 

Ne plângem cu toții, manageri de spitale, guvernanți, autorități locale, sindicate că personalul TESA din spitale este din ce în ce mai deprofesionalizat, dar nu facem nimic pentru a face mai atractive funcțiile de director economic, responsabil achiziții, jurist etc. din sistem!

 

Iar acum, după ce câteva luni bune proiectul de lege despre care facem vorbire ”a amăgit” acești lucrători, ne aflăm în ipoteza în care au fost complet omiși de la masa care a îndestulat o categorie foarte restrânsă, de altfel, de salariați!

 

Federația SANITAS trage un puternic semnal de alarmă în legătură cu această situație și atrage atenția guvernanților că dezechilibrul tocmai creat a provocat deja foarte multă nemulțumire în rândul salariaților din DSP-uri și a personalului TESA din spitale, iar această nemulțumire se rostogolește ca un bulgăre de zăpadă de câțiva ani buni, ani în care acești salariați au așteptat răbdători punerea în aplicare a Legii 153/2017, apoi apariția noii legi a salarizării bugetare, ani în care bulgărele a tot crescut iar acum ne este teamă, nouă, sindicatelor, că se va declanșa avalanșa protestelor spontane pe care nimic nu o va mai putea opri!

Ar trebui să vă fie teamă și dumneavoastră, domnilor guvernanți și parlamentari!” este mesajul Federației Sanitas

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with