Image 1
Image 2

SONDAJ AVANGARDE

PSD-31%, PNL – 20%, AUR – 19%, USR – 13%

Dacă duminică ar avea loc alegerile pentru Parlamentul European, PSD ar obţine 31% dintre voturi, PNL - 20%, AUR - 19%, USR - 13%, arată un sondaj Avangarde.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă duminică ar avea loc alegerile pentru Parlamentul European, PSD ar obţine 31% dintre voturi, PNL – 20%, AUR – 19%, USR – 13%, arată un sondaj Avangarde.

 

 

Partidul Dianei Șoșoacă și UDMR ar face pragul electoral.  Sondajul a fost realizat în perioada 8 – 22 ianuarie, la comanda PSD.

Dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare,  PSD ar lua 31% dintre voturi, PNL – 20%, AUR – 19%, USR -13%, SOS România – 8%, UDMR 5%, Partidul Mişcarea Populară – 2%, REPER – 1%.

 

 

 

Măsurătorile au fost făcute pe baza a două scenarii: unul cu USR candidând de unul singur şi celălalt cu USR candidând împreună cu PMP şi Forţa Dreptei (Alianţa Dreapta Unită).

În cazul în care USR candidează pe liste comune cu PMP și Forța Dreptei, sondajul realizat de Avangarde  arată că, PSD ar obține tot 31%, PNL – 21%, AUR – 19%, Alianţa Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) – 14%, SOS România – 8%, UDMR – 5%, REPER – 1%.

 

 

 

În ceea ce privește încrederea publicului în lideri politici și oficiali, rezultatele arată că românii au cea mai mare încredere în premierul Marcel Ciolacu, urmat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, de senatoarea Diana Şoşoacă şi de liderul AUR, George Simion.

Astfel, 26% dintre cei chestionaţi au spus că mai degrabă au încredere în Ciolacu, 23% au încredere în Diana Şoşoacă şi tot 23% în George Simion, 20% în preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, 16% în preşedintele Klaus Iohannis, 15% în europarlamentarul Dacian Cioloş, 14% în liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi 11% în liderul USR, Cătălin Drulă.

 

 

 

La întrebarea “Din punctul dumneavoastră de vedere viitorul României este în interiorul sau în afara UE?”, 65% dintre cei chestionaţi au răspuns au răspuns “în interior”, iar 25% “în afara”.

De asemenea, în privința importanței alegerilor din acest an, 31% consideră că alegerile prezidențiale sunt cele mai importante, 26% parlamentarele, 23% localele și 14% europarlamentarele.

 

 

 

În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă, 55% dintre respondenți consideră că este o reușită, în timp ce 32% consideră că este mai degrabă un eșec.

 

 

 

În privința încrederii în miniștri, rezultatele sunt:

Marcel Ciolacu: 27%

Sorin Grindeanu: 25%

Alexandru Rafila: 16%

Cătălin Predoiu: 7%

Marcel Boloș: 5%

Ligia Deca: 4%

Sondajul a fost realizat față în față pe un eșantion de 1.150 de respondenți, cu o eroare maximă de eșantionare de +/- 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.

 

CITEȘTE ȘI:Stroe, despre sondajul care plasează PNL la 20%

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns