Image 1
Image 2
Acasa

CONFERINȚĂ LA AEROPORT

PSD Satu Mare marchează intrarea României în Schengen

PSD Satu Mare marchează intrarea României în Schengen
Sâmbătă, 30 martie 2024, liderii PSD Satu Mare au organizat o conferință de presă la Aeroportul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

România intră în Schengen de duminică, 31 martie, însă doar cu frontierele aeriene și maritime, în condițiile în care Austria nu cedează și ține în continuare țara noastră la frontiera terestră a spațiului european de liberă circulație.

Asta înseamnă că începând din 31 martie persoanele care călătoresc către sau dinspre destinaţii din statele membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră în cele 17 aeroporturi și în porturi.

Aeroportul Internațional Satu Mare devine astfel poarta de intrare în Schengen pentru județul Satu Mare.
Mircea Govor – președintele Organizației Județene PSD și Radu Roca – prefect și președintele Organizației Municipale PSD Satu Mare, au făcut declarații scurte în curtea Aeroportului. În principiu, cei doi lideri au mulțumit Guvernului și premierului Marcel Ciolacu pentru această realizare. “Azi începe un nou capitol pentru țara noastră, prin integrarea în Schengen pe cale aeriană și maritimă. Un vis devenit realitate”, a declarat prefectul Radu Roca.

 

• Începând cu 31 martie 2024, persoanele care călătoresc către sau dinspre destinaţii din statele membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră în cele 17 aeroporturi şi în cele patru porturi maritime situate în judeţul Constanţa.
• Concret, după ce parcurg procedura de control la securitate pe aeroport, activitate curentă în toate aeroporturile internaționale, inclusiv în cele din spaţiul Schengen, persoanele care intră în terminal nu vor fi supuse controlului la frontieră aşa cum este astăzi, la tonete.
• Pasagerii vor merge direct către porţile de îmbarcare şi în tot acest traseu parcurs vor putea fi verificaţi de Poliţia de Frontieră și de echipajele mixte ale Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Imigrări.
• Ghișeele care acum funcționează și pentru Schengen şi pentru non-Schengen vor funcţiona, începând de duminică, numai pe fluxul non-Schengen.
• Pentru deplasările către state non-Schengen, atât pentru adulţi, cât şi pentru minorii români, condiţiile de călătorie rămân neschimbate, iar verificarea documentelor se va face la filtrele de control ale Poliţiei de Frontieră.

 

Citește și

Aderarea României la Schengen, aprobată în unanimitate

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with