Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pui cu cartofi la cuptor (reţetă de la cititori)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

image

Vă propunem pentru acest sfârşit de săptămănă o reţetă trimisă de cititoarea noastră Elena. Este o mâncare ce se face uşor şi este gustoasă. 

Pentru acest fel de mâncare putem folosi pulpe de pui, aripi sau oricare parte a puiului care ne place. Carnea se condimentează cu conţinutul unui plic de condimente pentru pui sau pur si simplu ungem bucăţile cu puţin ulei după care punem sare, piper şi puţin curry.

Astfel pregătit puiul se pune în frigider pentru căteva ore. Între timp fierbem cartofii în coajă, îi curăţăm şi îi tăiem în patru.

Într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hărtie pentru copt am aşezat cartofii şi carnea împreună cu o ceapă mare tăiată în patru, o roşie  un ardei gras roşu şi unul galben, tăiaţi în felii mari.

Stropim totul cu căteva picături de ulei  după care punem tava la cuptor pentru aproximativ o oră. Ar fi indicat să întoarceţi carnea cu furculiţa pentru a se rumeni pe ambele părţi.

Puneţi lăngă acest fel de măncare o salată de castraveţi, roşii, varză sau de ardei copţi, după preferinţă.

Poftă bună!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Bai, ce imi plac gospodinele astea!Mai ales cand baga ele in cuoptr 2 checuri.Reteta e simpla:1.-bate albusurile cu zahar pana ies lipicioase si numai bune de lins(vreo 3 minute).2.-galbenusurile le amesteci cu ulei ..si le freci…. si le freci(intre 3 si 5 minute)./3.-in albusuri bagi praf de copt cu aroma de ginseng.3bis-cand amestecul e gata torni albusul peste galbenus,adaugi o lingurita de viagra.4.-torni o ploaie de faina alba+ condimente (cocaina sau canabis,ce aveti prin camara) pana faci un aluat de aluat.5.se toarna in tava juma de compozitie, se adauga un rand de coniac sau whisky,apoi se toarna cealalta juma de aluat;Daca vreti cacao puneti cacao.Bagati la cuoptr ,dupa 30 de minute ,,cand auziti “ai ,ai ai si eu te pego” e cazul s-o scoateti.

Lasă un răspuns

Racituri ardelenesti

REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

Răcituri ardeleneşti

Râciturile de porc sunt una dintre mâncărurile tradiţionale nelipsite de pe mesele noastre în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu toate că se pot prepara în orice sezon, negreşit cea mai bună piftie este aceea făcută cu carne proaspătă sau afumată, iarna nu mult după tăierea porcului. Primele aspicuri (râcituri)„ de lux” au început să apară la mesele rafinate europene de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Acestea erau transparente. Cel mai faimos bucătar francez al secolului al XIX-lea, Marie Antoine Carême, era un mare admirator al aspicului pe care l-a plasat în categoria de mâncăruri chaud froid (calde-reci), adică alimente preparate la cald şi servite reci).

Cremă simplă de caramel

Crème caramel este apreciată pentru combinația echilibrată de textură delicată și caramel dulce, cu un gust intensificat de vanilie. Această rețetă a călătorit și a fost adoptată în multe culturi, fiecare adăugând elemente proprii, dar păstrând baza de caramel și cremă vanilată. De-a lungul timpului, a devenit un desert iubit pe plan internațional, adaptat în diverse variante locale, încorporând ingrediente specifice fiecărui loc.

Rețetă de iaurt făcut în casă

Rețetă de iaurt făcut în casă

Iaurtul, unul dintre cele mai vechi alimente fermentate, a fost descoperit accidental în piei de animale și a devenit popular la nivel mondial datorită beneficiilor sale pentru sănătate, fiind produs și consumat în diferite forme în întreaga lume.