Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 linguri de ulei de alune (sau orice alt ulei ușor aromat), 3 ardei iuți mici, o cană de morcovi tăiați, 2 piepturi de pui sau 8 copănele de pui fără piele, dezosate și tăiate cubulețe, 2 legături de ceapă verde, 3 linguri de usturoi tocat, o jumătate de pahar cu apă, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de oțet, 4 linguri de amidon de porumb, 4 linguri de zahăr.

Mod de preparare:

Ardeii se curăță de semințe și se mărunțesc. Se încinge uleiul. Când uleiul începe să scoată aburi se adaugă ardeii iuți mărunțiți și morcovii. Cînd morcovii se înmoaie, se adaugă puiul, iar când acesta este aproape gata, se adaugă ceapa și usturoiul. Se lasă încă 3 minute, respectiv până când puiul este complet făcut. Se amestecă apa, sosul de soia, oțetul, amidonul și zahărul și se toarnă în tigaie; se amestecă până când sosul începe să se îngroașe un pic. Se servește cu orez gătit la aburi, sau eventual cu tăiței din făină de orez.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

Hønsekødssuppe ,supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, sau supa daneză de pui, este un fel de mâncare reconfortant, completat cu legume, chiftele mici și găluște, toate pline de arome proaspete de ierburi. Iată cum poți prepara această supă tradițională daneză acasă: