Ingrediente:
6 linguri de ulei de alune (sau orice alt ulei ușor aromat), 3 ardei iuți mici, o cană de morcovi tăiați, 2 piepturi de pui sau 8 copănele de pui fără piele, dezosate și tăiate cubulețe, 2 legături de ceapă verde, 3 linguri de usturoi tocat, o jumătate de pahar cu apă, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de oțet, 4 linguri de amidon de porumb, 4 linguri de zahăr.
Mod de preparare:
Ardeii se curăță de semințe și se mărunțesc. Se încinge uleiul. Când uleiul începe să scoată aburi se adaugă ardeii iuți mărunțiți și morcovii. Cînd morcovii se înmoaie, se adaugă puiul, iar când acesta este aproape gata, se adaugă ceapa și usturoiul. Se lasă încă 3 minute, respectiv până când puiul este complet făcut. Se amestecă apa, sosul de soia, oțetul, amidonul și zahărul și se toarnă în tigaie; se amestecă până când sosul începe să se îngroașe un pic. Se servește cu orez gătit la aburi, sau eventual cu tăiței din făină de orez.
Fii primul care comentează