Image 1
Image 2

SĂNĂTATE

Rafila, despre deficitul de medici

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că Guvernul intenționează să deblocheze posturile pentru medici.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Rafila și-a manifestat încredere că ministrul Finanțelor Marcel Boloș a înțeles situația.

 

 

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Rafila a explicat că, încă din mijlocul anului trecut, au fost depuse memorandumuri pentru deblocarea și scoaterea la concurs a posturilor medicale atât în spitalele subordonate Ministerului Sănătății, cât și în cele aflate sub autoritatea autorităților locale, inclusiv în București. Cu toate acestea, aceste memorandumuri au fost blocate la Ministerul Finanțelor din cauza unor probleme legate de deficitul bugetar.

 

 

 

 

Ministrul a subliniat importanța deblocării acestor posturi pentru a face față deficitului de personal, în special în specialități precum unitățile de primiri urgențe, terapie intensivă sau boli infecțioase microbiologie.

Înţeleg că este o problemă legată de deficitul bugetar, dar sper să putem să depăşim acest moment neplăcut, din mai multe motive. Unul este cel legat de deficitul de personal din multe unităţi sanitare din întreaga ţară inclusiv din municipiul Bucureşti dar şi faptul că foarte mulţi medici tineri au devenit specialişti în această perioadă, urmează să primească certificatele de medic specialist în această lună şi luna viitoare, ori este foarte important să le putem oferi un loc de muncă acestor tineri.”, a declarat ministrul Rafila la Digi 24.

 

 

 

Potrivit ministrului investiții semnificative au fost deja făcute în pregătirea noilor medici rezidenți, și anume aproximativ 300 de milioane de euro pentru promoția actuală.

Astfel, deblocarea posturilor este esențială pentru a asigura că acești tineri specialiști rămân în țară și își desfășoară activitatea în sistemul de sănătate românesc.

 

 

 

 

Ministrul Rafila și-a manifestat încredere că ministrul de Finanţe, Marcel Boloș  a înţeles situaţia şi a arătat că a existat şi o lipsă de informare legată de numărul total de medici din sistem.

Eu cred că domnul ministru Boloş acum a înţeles situaţia pe de-a-ntregul, a fost o lipsă de informare legată şi de numărul total de medici din sistemul de sănătate sunt 55.000 şi mai trebuie să angajăm, pentru că sunt specialităţi deficitare”, a explicat ministrul Sănătăţii.

 

 

 

În ședința de guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a sprijinit această inițiativă, subliniind nevoia de a păstra în țară medicii. În cadrul ședinței de Guvern, Ciolacu a solicitat Ministerului Sănătății și Ministerului Dezvoltării să actualizeze listele cu posturi vacante, iar Ministerului Finanțelor să coopereze pentru a facilita procesul de deblocare și ocupare a acestor poziții.

 

 

CITEȘTE ȘI:Premierul Ciolacu vrea să rezolve problema medicilor rezidenți

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CONTROALE LA FRONTIERĂ

În Republica Moldova au fost impuse unele restricţii vamale pentru TIR-uri

Aşa cum se ştie deja, după ridicarea restricţiilor privind circulaţia produselor cereale din Ucraina, importul acestora fiind permis doar pe bază de licenţă obţinută de fermirii...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now