Image 1
Image 2

FAMILIA REGALĂ

Regele Charles s-a retras la domeniul de la Sandringham

Regele Charles s-a retras pe perioada tratamentului pentru cancer la domeniul de la Sandringham. O parte din atribuțiile sale sunt acum preluate de moștenitorul tronului, prințul William.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Regele va continua să promulge legi și să țină legătura cu premierul. Charles și-a făcut ieri o apariție publică de câteva momente și s-a întâlnit cu fiul său cel mic. Harry a venit singur din Statele Unite, ca să îl vadă. Pentru a-l vedea pe Harry, Charles și-a amânat plecarea la Sandringham. Surse apropiate familiei regale au comentat că gestul lui Charles față de fiul venit special să îl vadă este important.

 

 

Charles și-a amânat zborul cu elicopterul către Sandringham, astfel încât să se poată întâlni cu prințul Harry pentru prima oară după 16 luni. A fost prima dată când cei doi s-au întâlnit de când regina Elisabeta a II-a a murit în septembrie 2022, deși au ținut legătura telefonic.

 

Un apropiat care l-a văzut în ultimele zile pe Charles a declarat: “Dacă nu ai ști că e ceva în neregulă cu el, nici nu ai bănui”. O altă sursă de la Palat a spus că regele este “în stare bună, obișnuită”, dar că este “puțin frustrat că starea lui i-a schimbat nu doar propriile planuri, ci i-a afectat și pe alții”. O altă sursă din Palat a declarat: “Charles ține întotdeauna un program riguros și are un itinerariu planificat pentru a părăsi Londra pentru a se odihni și a se recupera în Norfolk. Este foarte exigent în ceea ce privește timpul, așa că a fost important că și-a întârziat zborul către Sandringham știind că Harry vine să îl vadă. La urma urmei, Ducele de Sussex a zburat urgent din California, iar regele a apreciat gestul lui. Avem motive de optimism”. Nu sunt informații că Harry va petrece timp cu regele la Sandringham.

 

Noaptea trecută, Harry nu a stat în niciun palat și e posibil să fi avut o rezervare la un hotel de lux din Londra, scrie The Sun. Primele imagini publice cu Charles de la aflarea diagnosticului După întâlnirea de 45 de minute cu Harry, Charles a plecat cu limuzina alături de soția sa, Camilla. Charles zâmbea larg și părea să se simtă bine. Au fost primele imagini cu regele de la anunțul diagnosticului și, totodată, primele ore după tratamentul pentru cancer.

 

Monarhul în vârstă de 75 de ani a plecat de la reședința sa, Clarence House, către Palatul Buckingham de unde, la bordul unui elicopter, a plecat spre Sandringham. Robert Hardman, biograf regal: “Întoarcerea lui Harry în Marea Britanie, revenirea sa rapidă în Marea Britanie, cred că trebuie văzută ca un lucru bun. Este un semn: se construiesc, din nou, legături. Cred că regele este încântat că și-a adus ambii fii înapoi pe pământul de acasă.”

 

Călătoria lui Harry spre Londra Harry a ajuns la Londra după un zbor de 11 ore. A fost preluat, de la aeroport, de un SUV negru și a ajuns la reședința regelui escortat de două mașini de poliție. În timp ce Harry se îndrepta spre Londra, pregătirile pentru plecarea regelui și a reginei spre Sandringham erau gata. Limuzina care urma să îi ducă spre elicopter ajunsese la Clarence House la ora 13.20, scrie The Sun. Regele și-a schimbat planurile și și-a amânat plecarea pentru a se întâlni cu Harry.

 

Surse de la Palat au declarat pentru presa din Marea Britanie că o întâlnire între cei doi frați nu este prevăzută în program. William va reveni însă, zilele acestea, din concediul impus de starea de sănătate a prințesei Catherine, și va mai prelua din atribuțiile tatălui său care nu va onora nicio obligație publică pe timpul tratamentului. Va continua, însă, să promulge legi și va ține legătura cu premierul.

 

CITEȘTE ȘI:

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns