Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Regizorii Mihai Măniuțiu și Adrian Sitaru – în juriul celei de a XX-a ediții a Galei HOP

Mihai Măniuțiu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mihai Măniuțiu
Mihai Măniuțiu

Regizorii Mihai Măniuțiu și Adrian Sitaru vor face parte din juriul celei de a XX-a ediții a Galei Tânărului Actor – HOP, care se va desfășura în perioada 4 – 7 septembrie, la Costinești.

Potrivit unui comunicat al UNITER, transmis miercuri AGERPRES, din juriu vor mai face parte actorii Zsolt Bogdan, Ana-Ioana Macaria și Alexandru Voicu, acesta din urmă fiind câștigătorul Premiului “Ștefan Iordache” la ediția din 2016 a galei.

Juriul de preselecție, compus din actorii Marcel Iureș, Maia Morgenstern și Petru Vutcărău, au stabilit, în perioada 10 — 12 iulie, tinerii care vor intra în concursul Galei HOP 2017.

În concursul de la Costinești vor intra în competiție 12 tineri actori și două trupe.

Juriile Galei — atât cel de preselecție, cât și cel pentru concursul final — sunt considerate esențiale pentru etapele de desfășurare a proiectului.

“Prezența regizorului de film Adrian Sitaru în juriul II punctează deschiderea și apropierea Galei HOP de producția cinematografică. Este o dimensiune testată în ultimele ediții ale Galei prin prezența regizorului Tudor Giurgiu ca membru al juriului, în anul 2014, dar și prin prezența unor regizori și producători independenți de film, directori de casting, etc. În același context, se înscrie și colaborarea cu Festivalul Internațional de Film Transilvania — TIFF, care, începând cu ediția a XVII-a, acordă unuia dintre concurenții Galei HOP șansa de a face parte din programul ’10 pentru Film la TIFF'”, se arată în comunicatul citat.

La Costinești, membrii juriului vor alege câștigătorii din acest an pentru următoarele premii: Premiul “Ștefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual; Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual; Premiul “Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori; Premiul “Sică Alexandrescu”; Premiul special al juriului.

Cei care nu vor avea posibilitatea să fie prezenți la Costinești vor putea urmări concursul în transmisie livestreaming, pe www.galahop.ro, și apoi vor putea să își voteze favoriții, la final urmând să fie acordat și Premiul publicului.

Gala Tânărului Actor — HOP este un program cultural de interes național, cu desfășurare anuală. Scopul Galei este promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic, de stat și particular.

Prima ediție a avut loc în anul 1998 sub direcția regizorului Cornel Todea.

Gala se desfășoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenților facultăților de Teatru din București și din țară (ultimele 5 promoții).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns