Image 1
Image 2
Acasa

POEZIE PENTRU MAMA

Regizorul și scriitorul Dan Stoica și-a lansat volumul la Biblioteca Județeană

Regizorul și scriitorul Dan Stoica și-a lansat volumul la Biblioteca Județeană
Ziua Femeii a fost celebrată în fiecare instituție publică din județul Satu Mare, însă la Biblioteca Județeană evenimentul a fost unul cu totul deosebit.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prezentarea de carte, apărută sub semnătura criticului de film și regizorului Dan Stoica, a fost apreciată de toate doamnele și domnișoarele prezente, dar nu numai.

 

 

Aflându-ne în preajma datei de 8 martie, când abundă de evenimente dedicate Zilei Femeii, autorul a ales să înceapă prezentarea de carte recitând versuri închinate Eternului feminin.

 

 

A luat apoi cuvântul managera instituţiei gazdă, Dariana Ţou-Săsărman, respectiv cei doi bibliotecari de la secţia Colecţii speciale a Bibliotecii Judeţene, Marta Cordea şi Viorel Câmpean.

Din sală, a adresat auditoriului câteva cuvinte şi Zamfir Danciu, directorul Direcţiei pentru Cultură a judeţului Satu Mare.

 

 

La eveniment au participat numeroşi oameni de cultură din municipiu: dr. Daniela Bălu – directoarea Muzeului Judeţean Satu Mare, dr. Paula Virag de la Direcţia pentru Cultură, dr. Diana Lostun de la Arhivele Statului, filiala Satu Mare, scriitorii Ioan Nistor, Alexandru Zotta, Gheorghe Gheorghiade, Liliana Lazăr-Doboş, actorul Carol Erdos, cantautoarea Georgeta Govor, pictoriţa Cristina Gloria Oprişa, fotbalistul şi antrenorul Florin Fabian, cu soţia Dana Fabian și mulți alții.

 

 

De asemenea, la frumosul eveniment au participat mai mulţi membri ai familiei autorului, soţia Luminiţa, alături de mama sa, Silvia Ghitta, precum şi prieteni apropiaţi.

 

 

Cei prezenți la evenimentul deosebit de la Biblioteca Județeană Satu Mare au putut urmări un scurt film despre biografia şi activitatea lui Dan Stoica, după care autorul a oferit, din nou, un scurt recital de poezie, evocată fiind, în mod deosebit de emoţionant, figura Mamei.

 

 

Evenimentul cultural a avut loc în 7 martie, la Biblioteca Județeană Satu Mare. Volumul de poezii, „Lupta cu îngerul. Un fel de altă poezie”, a apărut în 2023, la Editura Marist din Baia Mare, avându-l ca autor pe Dan Stoica, scriitor, regizor și critic de film, traducător, fotograf de artă, manager cultural, editor și producător de spectacole, stabilit de 34 de ani la Viena.

 

 

Autorul are darul de a deruta dar și a incita cititorii cu titlurile poeziilor și chiar ale volumelor sale. De fapt „Lupta cu îngerul. Un fel de altă poezie” este un elogiu adus frumuseții vieții, iubirii, feminității, naturaleții și firescului, adică Poeziei – balsam pentru suflet, după cum a informat organizatorul evenimentului, Biblioteca Județeană Satu Mare.

 

Citește și:

Spectacol de 8 Martie cu zeci de invitați la Negrești-Oaș

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with