Image 1
Image 2

ÎNGRIJIRI MEDICALE

Remedii care te scapă rapid de o toxiinfecție alimentară

Infecţiile digestive apar de regulă în mod neaşteptat cu simptome chinuitoare dureri și crampe abdominale, vărsături, diaree și uneori chiar scaune cu sânge.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Începutul se remarcă în câteva ore de la ingestia alimentelor contaminate și durează câteva zile până la dispariția simptomelor.
Toxiinfecțiile alimentare sunt boli auto-limitante, adică în momentul în care organismul elimină toxinele bacteriene, simptomele încetează. Toxiinfecţia devine severă dacă manifestările acesteia se prelungesc mai mult de 3-5 zile. Dacă vărsăturile și diareea sunt severe, există riscul deshidratării, situație în care este nevoie de îngrijiri medicale.

 

 

Cărbunele activat absoarbe şi elimină toxinele în regim de urgenţă

 

 

Există câteva remedii naturale care şi-au demonstrat din timpuri străvechi eficienţa în caz de diaree și vărsături.
Cărbunele activat are proprietatea de a atrage în porii săi toxinele bacteriene şi substanţele chimice, devenind inactive.
Datorită acestui efect detoxifiant, cărbunele activat este utilizat până şi în cazurile de otrăvire accidentală sau supradoză de medicamente. Pentru a regla tranzitul intestinal în caz de diaree se recomandă administrarea unui sfert de linguriţă de cărbune activat de la primele simptome şi repetarea dozei la fiecare oră până la disparţia simptomatologiei.
Atenţie! Administrarea cărbunelui activat trebuie să fie asociată cu un consum crescut de apă pentru a evita deshidratarea şi blocarea tranzitului intestinal.
Este recomandat consumul a 10-12 pahare de apă pe zi în timpul terapiei cu cărbune activat.

 

Turmericul, antiseptic intestinal și antiinflamator

 

Un remediu benefic în caz de diaree şi vărsături este pudra de turmeric. Intervine ca antiseptic intestinal şi antiinflamator general. Se recomandă o linguriţă de pudră amestecată în 250 ml de ceai călduţ sau apă. A nu se uita că după administrarea pudrei de turmeric, este necesar consumul mult de apă.

 

Usturoiul distruge bacteriile şi paraziţii

Usturoiul este un remediu cu efecte puternice antibacteriene. În cazul toxiinfecţiilor alimentare, usturoiul poate fi consumat sub formă de capsule sau ca atare, câte un căţel de usturoi tocat, amestecat cu o linguriţă de miere.
Regimul alimentar este esenţial în normalizarea tranzitului intestinal
O importantă etapă a terapiei în caz de toxiinfecţie alimentară constă într-un regim cu alimente care nu fermentează şi nu irită mucoasa intestinală.
Se recomandă supă de morcov cu orez, mere coapte, banane, iaurt, brânză de vaci. Aceste alimente se consumă în cantităţi mici, la intervale scurte de timp şi numai dacă vărsăturile se opresc.
Hidratarea este foarte esenţială pentru compensarea pierderilor de lichide și electroliţi prin vărsături şi scaune diareice. Consumaţi cu înghiţituri mici şi dese apă, ceaiuri din plante astringente (mentă, cimbrișor, mure, afine), compot de mere neîndulcit, supă limpede de legume, supă de oase.
Băuturile pentru sportivi conţin electroliţi și pot fi folosite pentru o parte din hidratare, până la dispariţia simptomatologiei.

 

CITEȘTE ȘI:

Produsele naturiste previn si trateaza eficient racelile atat de frecvente in acest sezon

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with