Image 1
Image 2

IFPLUSSURPRIZĂ DE PROPORȚII

România, locul doi la cei mai fericiți oameni din Europa

Noile date ale agenției de statistică a UE plasează Austria drept cea mai fericită țară din blocul de 27 de membri, dar pe locul doi se află România, Polonia, Finlanda.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Austria a obținut un punctaj general de 7,9 din 10 în publicația anuală a Eurostat a „indicatorilor de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

 

NU este o glumă. Pe locul doi în rândul datelor, toate având un scor de 7,7 din 10, s-au clasat România, Finlanda și Polonia. La coada fericirii  s-a clasat, Bulgaria a avut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase (5,6) la general. indicele de satisfacție în viață.

 

Eurostat a spus că publicația  urmărește „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.

 

Factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au afectat satisfacția generală a respondenților la sondaj cu viața lor, mai degrabă decât pur și simplu bogăția.

 

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute de venit în trecutul recent… precum România și Polonia, se numără printre țările în care satisfacția de viață este cea mai mare – arătând complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, a precizat Eurostat.

 

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează toate în jurul mediei de 7,1 în Europa.

 

Germania s-a dovedit a fi una dintre cele mai nefericite țări din sondaj, învingând doar Bulgaria, cu un scor de 6,5. A marcat 7,1 în cifrele de anul trecut pentru 2021.
Deși studiul nu indică cauza din spatele scăderii gradului de satisfacție generală cu viața unui german, pare în concordanță cu alte sondaje care reflectă o scădere a dispoziției locuitorilor țării.

 

Potrivit unui sondaj separat publicat de Institutul Rheingold din Köln săptămâna trecută, doar 22% dintre germani se considerau „optimiști devotați”, în timp ce 29% erau „moderați mulțumiți”, și-a prezentat raportul The Times.

 

CITEȘTE ȘI:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with