Image 1
Image 2
Acasa

FESTIVAL-CONCURS 

Rozmarin în colțu’ mesii, la a opta ediție

Festivalul-concurs internațional "Rozmarin în colțu' mesii" a ajuns la cea de-a opta ediție. Anul acesta și-au anunțat participarea 42 de concurenți, din 16 județe ale țării, dar și din Republica Moldova.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bihor, Cluj, Prahova, Neamț, Alba, Mureș, Olt, Bistrița- Năsăud, Botoșani, Teleorman, Vrancea și Vâlcea.

 

Din totalul de concurenți care și-au anunțat participarea, doar 10 au trecut de probele eliminatorii ale preselecției, pentru a se califica în concurs.

 

Următorii participanți vor putea fi văzuți pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor: Paul Marincaș din Maramureș, Teodora Florea din Bistrița Năsăud, Ionuț Naghi din Bihor, Carmen Oșian din Satu Mare, Denisa Sănduleac din Botoșani, Anamaria Lăcătuș din Vrancea, Andrei Nicolae Chelba din Prahova, Amelia Maria Olteanu din Olt, Sebastian Șerban din Mureș și Damian Spinei din Republica Moldova.

 

 

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, și anume sâmbătă, 25 noiembrie, respectiv duminică, 26 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 17:00, pentru ambele date anunțate.

 

 

În prima zi se va desfășura concursul de interpretare vocală, spectacolul artistic și Gala Laureaților.

Sătmărenii interesați pot să își rezerve locuri în sală fie sunând la numărul de telefon 0753.055.545, în intervalul orar 08:00 – 16:00, fie la sediul Centrului de Creație, situat pe strada Mihai Viteazu, la numărul 32.

 

 

Programul zilei de duminică este programat a se desfășura la Medieșu Aurit, spectacolul de Gală având loc la Căminul cultural din localitate.

 

Vor evolua pe scenă Ionuț Fulea, Petrică Mureșan, Bianca Cionca, Andra Sâiu din județul Olt (câștigătoarea trofeului în anul 2022), Ansamblul folcloric al județului “Doruri sătmărene”, precum și interpreți din: Republica Moldova – Silvia Zagoreanu, Croația – Anita Perkov, Grgo Soža, Jerko Prgin și Zivana Cabanov, Italia – Thomas Sabatini și Attilio Gasperotti, Turcia – Yasin Koçman.

 

 

Concurenții și artiștii din spectacolul de gală vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” – dirijor Eduard Albina.

 

 

Festivalul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Medieșu Aurit, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Asociația Națională de Folclor din România și Uniunea Mondială de Folclor (I.G.F.).

 

Citește și:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with