Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rulada de piept de curcan cu castane

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rulada de piept de curcan cu umplutura de castane este o mancare potrivita atat ca fel principal la o masa, cat si pe un platou rece, de sarbatori.

Ingrediente:

– 800 g piept de curcan,

– 100 g piure de castane natur,

– un ou,

– o chifla,

– sare,

– piper macinat,

– 2-3 linguri de ulei.

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se taie in 4 felii deschise (ca o carte), iar bucatelele ramase se toaca. Se amesteca bine chifla umezita si stoarsa, castamele, carnea tocata, oul si condimentele. Feliile de carne se bat usor si se condimenteaza pe ambele parti, apoi se aseaza umplutur.

Se ruleaza, se infasoara in folie de aluminiu, se aseaza pe tava si se pune in cuptorul preincalzit. Dupa circa 30 de minute folia se taie, iar carnea se stropeste cu ulei. Se mai coace pana cand se rumeneste. Se paote servi calda, cu garnitura, sau rece, pe platou.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.