Image 1
Image 2

Ruladă de şuncă cu cremă de brânză

Rulada de sunca cu crema de branza
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rulada de sunca cu crema de branza
Rulada de sunca cu crema de branza

Ingrediente:

– 30-35 felii subţiri de şuncă presată,

– 500 g brânză proaspătă,

– o ceapă sau un praz mic (prazul nu are miros puternic),

– 50 g de unt sau margarină,

– 1-2 linguri de smântână, în funcţie de consistenţa brânzei,

– o legătură de mărar verde sau 2 linguriţe de mărar uscat şi măcinat,

– sare, piper.

Mod de preparare:

Brânza se amestecă cu ceapa răzuită (sau prazul), cu untul şi smântâna. Se adaugă mărarul mărunţit cât se poate de fin, apoi se condimentează. Se amestecă bine, până când se obţine o pastă omogenă. Se iau feliile de şuncă şi se umplu, una câte una, cu câte o linguă de cremă de brânză, apio se rulează. Se ornează cu maioneză, crema de brânză rămasă, ouă fierte, sau murături. Se consumă ca mâncare de sine stătătoare, sau platou rece, în combinaţie cu alte preparate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

chiftelute de vinete

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.