Image 1
Image 2

Salată de fasole boabe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g fasole roșie cu boabe mari, o ceapă mai mărișoară sau o legătură de ceapă verde, circa 50 ml ulei de măsline, sare, piper, un vârf de cuțit de nucșoară, eventual chili (după gust).

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe bine și se strecoară. În zeamă se mai lasă câteva boabe de fasole și se poate folosi la prepararea unei ciorbe. Ceapa se feliază și se amestecă cu fasolea strecurată. Se mai pot adăuga măsline (negre sau verzi), roșii, diverse condimente verzi, după gust, sau chiar și bucățele de șuncă fiartă. Se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează. Dacă nu doriți să faceți o mâncare de post, în loc de ulei se poate folosi maioneză. Se ornează cu ouă fierte, felii de cârnați sau verdețuri. Se poate servi ca mâncare de sine stătătoare, sau garnitură la carne fiartă sau preparată la cuptor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.

Whisky Mac

Whisky Mac

Se spune că acest cocktail a fost inventat de Colonelul Hector MacDonald în timpul serviciului său în India, în perioada Rajului britanic.