Image 1
Image 2

Salată spaniolă de fasole verde

Salată spaniolă de fasole verde
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Salată spaniolă de fasole verde

Nutriţioniştii ne îndeamnă să consumăm legumele şi fructele la vremea lor, adică exact în perioada când se găsesc în grădini, pentru că atunci conţin cele mai multe vitamine şi minerale. 

Ingrediente;
-500 g fasole verde
-2 ardei rosii
-1/4 pahar ulei de masline(sau mai mult)
-2 linguri de otet balsamic
-2 linguri de suc de lamaie
-1/2 ceapa rosie, tocata
-2 linguri de patrunjel verde, tocat fin
-1-2 lingurita de zahar
– sare, piper
– o salata verde

Mod de preparare;
Se fierbe fasolea ruptă în bucăţi mai mici, se prăjesc ardeii pe grătar şi se curăţă de pieliţă şi sâmburi.
Se amestecă restul de ingrediente cu excepţia salatei , rezult]nd un sos care se toarnă peste fasole şi ardeii tăiaţi în bucăţi mici. Se serveşte cu salata verde.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.

chiftelute de vinete

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.