Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ŞAH

Sătmăreanul Cătălin Ardelean conduce delegaţia României la Mondialul din Egipt

Sharm el Sheikh, o fermecătoare staţiune egipteană situată în partea de sud a Peninsulei Sinai, cunoscută pentru frumuseţea sa pe litoralul Mării Roşii, va găzdui Campionatul Mondial pentru Copii la șah...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 …în perioada 14-27 octombrie 2023. Nu mai puţin de 628 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani din 67 de ţări se vor aduna aici pentru a lupta pentru supremaţie în “sportul minţii”.

Delegaţia României este formată din 10 copii, dintre care 8 au beneficiat de pregătirea intensivă oferită de Federaţia Română de Sah (FRSah) sub îndrumarea excelentului antrenor indian RB Ramesh. Printre aceşti tineri talentaţi se numără campionul european Vladimir Sofronie (Logic 64 Braşov + LPS Satu Mare) şi vicecampioana europeană la echipe, Sara Sunea (LPS Satu Mare + Tinerii Lei Baia Mare).

După un an excepţional, Sara (11 ani) este cotată cu a 7-a şansă în categoria fetelor de 12 ani. Vladimir, la rândul său, este favoritul locului 13 într-o categorie cu 136 de băieţi sub 10 ani.

Cu toate acestea, misiunea nu se anunţă uşoară. Experienţa de anul trecut la Campionatul Mondial pentru copii sub 12 ani nu a fost deloc una pozitivă, iar locul 37 obţinut de Sara a fost cel mai bun rezultat al delegaţiei româneşti la acea vreme. Eforturile susţinute ale conducerii FRSah, manifestate prin programele de pregătire cu antrenori de top la nivel mondial şi circuitul GP, încep să dea roade, cele trei medalii europene individuale reprezentând cea mai bună performanţă din 1991 încoace la nivel de juniori. Practic, acest concurs are şi rolul de a ne arăta poziţia actuală în ierarhia mondială.

Se pare că aprecierea activităţii clubului de performanţă din Satu Mare în domeniul şahului a fost recunoscută, deoarece unul dintre profesorii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS), Cătălin Ardelean, a fost desemnat antrenor şi conducător al delegaţiei tricolore.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with