Image 1
Image 2

DAS ANUNȚĂ

Sătmărenii mai pot primi ajutoare la încălzire pentru două luni de iarnă

Direcția de Asistență Socială Satu Mare preia, în continuare, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire cuvenit sătmărenilor care întrunesc anumite condiții.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Trebuie știut că solicitările depuse de acum înainte pot acoperi cel mult două luni din sezonul rece.

Cererile se pot depune la sediul instituției anterior amintite, de luni până joi, în intervalul orar 8:30 – 15:00, până la data de 20 februarie, acesta fiind termenul limită pentru predarea actelor care dovedesc eligibilitatea.

 

Cererile trebuie să fie însoțite și de alte documente precum declarația pe proprie răspundere.

Aceste acte pot fi găsite în format standardizat la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, situat pe strada Ilișești, la numărul 4, sau pe pagina web www.dassatumare.ro.

 

 

Este important de subliniat faptul că sătmărenii pot primi ajutorul de încălzire sau suplimentul de energie doar pentru două luni din sezonul rece, deoarece au trecut deja trei luni din iarnă.

 

Apriximativ 1000 de sătmăreni și-au depus dosarul la Direcția de Asistență Socială Satu Mare pentru diferite modalități de încălzire 

 

Ajutorul de încălzire se acordă pe o perioadă de 5 luni, începând cu data de 1 noiembrie 2023 și încheind cu luna martie 2024 inclusiv.

Până în prezent, aproximativ 1000 de sătmăreni s-au prezentat la Direcția de Asistență Socială Satu Mare, spre a-și depune toate aceste acte necesare acordării ajutorului de care au dreptul să beneficieze.

 

 

Mai precis, până în prezent, s-au depus cele aproximativ 1000 de cereri, pentru locuințele încălzite cu gaz, cu energie electrică, respectiv pentru încălzirea cu lemne.

Beneficiarii pot să își întocmească dosarele necesare pentru un singur sistem de încălzire utilizat, și anume: cu gaze naturale, cu energie electrică sau cu combustibili solizi, petrolieri sau lemne.

 

 

Suplimentul pentru energie se acordă lunar pe tot parcursul anului și inclusiv pe perioada sezonului rece, pentru iluminatul locuinței și susținerea facilităților de gătit și se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

 

 

De exemplu, titularul ajutorului pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale va beneficia de supliment pentru energie la gaze naturale și supliment pentru energie electrică).

 

 

Cine poate primi ajutor la încălzirea locuinței?

 

 

Prin Legea nr.226/2021 sunt stabilite măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil, măsuri de protecție care pot fi financiare sau nonfinanciare.

 

 

Din categoria măsurilor de protecție financiară fac parte:

 

* ajutorul pentru încălzirea locuinței – măsură care are drept scop acordarea unui sprijin financiar pentru acoperirea integrală sau după caz a unei părți din cheltuielile cu încălzirea locuinței;

 

* supliment pentru energie – măsură care are drept scop acoperirea integrală sau a unei părți din cheltuielile cu iluminatul locuinței, susținerea facilităților de gătit.

 

Numai anumite persoane din municipiul Satu Mare au dreptul să beneficieze de aceste tipuri de ajutor.

 

 

Solicitanții trebuie să întrunească anumite condiții, și anume:

 

* să fie persoane singure care au un venit net lunar realizat în luna anterioară depunerii cererii egal cu 2053 de lei sau mai mic;

 

* sau să fie familii cu un venit net lunar per membru de familie realizat în luna anterioară depunerii cererii egal sau mai mic decât suma de 1386 de lei.

 

 

Perioada de depunere a documentelor a început în data de 9 octombrie 2023, tot în același interval orar și disponibilitatea angajaților DAS.

Mai multe detalii se pot obține sunând Biroul Beneficii Sociale, din cadrul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, la numărul de telefon 0261/714.195.

 

Citește și:

Se mai poate solicita ajutorul pentru încălzirea pe trei luni de iarnă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with