Image 1
Image 2

EVENIMENT CULTURAL

Sătmărenii sunt invitați la drumeția dedicată Luceafărului poeziei, Mihai Eminescu

Tradiționala drumeție culturală dedicată poetului național Mihai Eminescu este organizată de peste 20 de ani, de cluburi montane din Baia Mare. Asociația Cutezătorii Munților s-a alăturat acestei inițiative, în ultimii ani.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Scopul sătmărenilor este acela de a se asigura că această frumoasă inițiativă va fi continuată prin generațiile tinere de cutezători.

 

 

Evenimentul va avea loc în cea mai apropiată zi de sâmbătă de data de 15 ianuarie. În fapt, întâlnirea la tradiționala drumeție culturală dedicată marelui poet național, Mihai Eminescu, va avea loc în 13 ianuarie, la Racșa.

 

 

După cum se arată pe pagina de socializare a organizației non-profit sătmărene, “la 174 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, organizăm o drumeție culturală având ca punct terminus Pădurea de pini de pe Dealul Comja, situată între Racșa și Seini, pădure plantată de soldați în 1939, la ordinul generalului P. ION pentru a marca 50 de ani de la moartea poetului și care descria numele Eminescu.

 

Traseul are o lungime de aproximativ 16 km, dus-întors, cu grad redus de dificultate, fiind accesibila oricărei persoane cu condiție fizică medie și echipament adecvat sezonului de iarnă”, se arată pe pagina Asociației Cutezătorii Munților.

 

Copiii sunt bineveniți, sub supravegherea unui adult.

Transportul se face cu mijloace proprii, punctul de plecare fiind situat în loc Racșa, județul Satu Mare.

 

Pe Dealul Comja se va desfășura un program cultural liber, la care orice participant poate contribui cu poezii și cântece pe versurile lui Eminescu sau alte momente artistice care să evoce importanța operei eminesciene în viața și cultura noastră.

 

Înscrierile se pot face accesând următorul link:

https://forms.gle/8cn91vbEqK7VgqWq8

,, Tura la Eminescu “, eveniment organizat în jurul datei de 15 ianuarie, este o tradiție anuală, de peste 20 de ani, a unor cluburi montane din Baia Mare, cărora sătmărenii s-au alăturat în ultimii ani pentru a se asigura că această frumoasă inițiativă va fi continuată prin generațiile tinere de cutezători.

 

Citește și:

Elevi din şase şcoli sătmărene, pe poteci de munte

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with