Image 1
Image 2

Satu Mare-Asociaţia “Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului”ajută peste 100 de persoane nevoiaşe

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Membrii Asociaţiei “Sfăntul Acoperămănt al Maicii Domnului” din Satu Mare au organizat ieri o conferinţă de presă prin care au dorit să prezinte activitatea pe care o desfăşoară în cadrul acestei asociaţii. Aşa am aflat că asociaţia a luat fiinţă în anul 2010 la iniţiativa unui grup de prieteni, în frunte cu părintele Tiberiu Vălean care este şi preşedintele asociaţiei.

Scopul lor este să ajute copii, bătrăni şi familii care se află în nevoie. Au început prin a oferi o masă caldă oamenilor săraci, pe lăngă  biserica Sfinţii “Împăraţi Constantin şi Elena”. Văzănd multă suferinţă şi nevoie în jurul lor, acest nucleu de voluntari au hotărăt să facă mai mult.
După ce timp de doi ani au organizat diverse acţiuni de întrajutorare, în prezent au în grijă peste 100 de persoane defavorizate, săraci, familii cu mulţi copii şi bătrăni bolnavi cărora le oferă de 3 ori pe săptămănă o masă caldă de care beneficiază toţi, indiferent de vărstă, religie sau etnie. Asociaţia mai organizează programe pentru copii şi adolescenţi, asistenţă materială pentru familiile şi persoanele în vărstă aflate în dificultate, asistenţă duhovnicească, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă, conferinţe şi seri duhovniceşti, pelerinaje, asistenţă medicală gratuită. Trebuie să amintim faptul că toate aceste activităţi sunt organizate pe bază de voluntariat de către membrii asociaţiei. Aceştia au diferite profesii de la cadre didactice, psihologi, medici, asistenţi la ingineri, economişti sau preoţi. Amintim aici numele cătorva dintre ei printre care vicepreşedinta Marilena Gliga, Irina Rus, Edita Ghilea, Corina Stanciu, părintele Tompoş, Nicolae Filimon, Olimpia Silaghi, directorul Şcolii de Arte Mircea Deac,instituâie cu care asociaţia a încheiat un parteneriat de colaborare.

Asociaţia doreşte reabilitatrea unei centrale termice pe care să o transforme într-un centru de zi pentru copii defavorizaţi

În acestă vară asociaţia primit în concesiune o centrală termică situată lăngă Şcoala Bălcescu-Petofi. Acum dorinţa lor este de a amenaja această centrală şi de-a o transforma într-un centru de zi pentru copii.  Centrala primită cu titlu gratuit pentru 30 de ani este într-o stare avansată de degradare aşa încăt va fi nevoie de fonduri substanţiale pentru amenajarea ei. În cei 340 de metri pătraţi se vor înfiinţa două săli de lucru unde copii să poată să-şi facă temele şi să înveţe sub supravegherea voluntarilor, o sală de mese unde să poată mănca în condiţii decente dar şi o bibliotecă.
După propriile estimări, pentru amenajarea acestui centru de asistenţă ar fi nevoie de 150 de mii de euro.  În vederea străngerii de fonduri asociaţia va organiza în data de 18 noiembrie o serată ce va avea loc la restaurantul Poiana Codrului, începănd cu ora 16. La acestă acţiune de caritate vor fi invitate autorităţile locale şi judeţene, oameni politici, oameni de afaceri, prietenii asociaţiei dar şi potenţiali sponsori care vor să se alăture acestui demers umanitar.
“Este uşor să oferi o masă caldă şi haine unor persoane aflate în mare nevoie dar cel mai important este să le oferim acestor copii educaţie, instrucţie pentru a se putea integra în societate, pentru a deveni oameni”, a fost mesajul emoţionant al părintelui Vălean.
Apelul membrilor se adresează aşadar, tuturor celor care doresc să devină voluntari sau să ajute cu bani ori servicii la realizarea acestui centru. “Orice fel de ajutor este binevenit”, a mai spus în încheiere părintele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with