Image 1
Image 2

PROCEDURĂ DE MODERNIZARE

Școlile, obligate să transmită numărul copiilor cu părinții plecați în stăinătate

Școlile sunt obligate să transmită Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), în cel mult 15 zile calendaristice de la solicitare, situația copiilor cu părinții plecați...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…la muncă în străinătate și situația celor care au revenit în țară după o perioadă de ședere în străinătate alături de părinți mai mare de un an, potrivit unui adrese a Ministerului Educației.
Adresa este semnată de Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

Prin Hotărârea de Guvern nr. 691 din 19 august 2015 a fost aprobată procedura de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi a serviciilor de care aceştia pot beneficia.
Potrivit procedurii din 19 august 2015, în ultimul trimestru al anului, serviciul public de asistenţă socială solicită școlilor date şi informaţii cu privire la copiii cu părinții în străinătate.

 

Articolul 2 – „(1) Serviciul public de asistenţă socială solicită anual, în ultimul trimestru al anului, unităţilor şcolare care funcţionează pe raza lor administrativ-teritorială, date şi informaţii cu privire la copiii aflaţi în următoarele situaţii< a) copii cu ambii părinţi plecaţi în străinătate> b) copii cu părintele unic susţinător plecat în străinătate> c) copii cu un singur părinte plecat în străinătate> d) copii reveniţi în ţară după o perioadă de şedere în străinătate alături de părinţi mai mare de un an.
(2) Unitatea şcolară are obligaţia de a transmite lista nominală a copiilor aflaţi în situaţiile prevăzute la alin. (1) în cel mult 15 zile calendaristice de la solicitare.
Lista va cuprinde numele şi prenumele copilului, numele şi prenumele părinţilor sau, după caz, ale părintelui şi adresa de domiciliu a acestuia.”

 

Potrivit documentului trimis de Ministerul Educației inspectoratelor școlare, pentru acuratețea colectării datelor la nivelul unității de învăţământ, se va avea în vedere colectarea/verificarea acestora prin discuții cu părintele/ persoana în grija căreia a rămas copilul, în special la copiii de vârstă preșcolară şi de ciclu primar (acolo unde este posibil).

 

 

CITEȘTE ȘI:

536.000 de copii români aveau unul sau ambii părinţi în străinătate în 2022

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns