Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROIECT MICROSOFT

Se pregătesc primii roboți dotați cu inteligență artificială pentru a lucra în medii periculoase

Microsoft și OpenAI se pregătesc să aducă pe piață roboți A.I. care să facă și muncă fizică. Cele două companii sunt cu ochii pe startup-ul de robotică „cu aspect umanoid”, Figure AI, în care se pregătesc investiții importante.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Microsoft și OpenAI intenționează să investească în startup-ul Figure AI pentru a dezvoltă roboți umanoizi care pot efectua sarcini considerate nesigure pentru oameni. Această nu numai că ar putea transformă anumite industrii, dar ar putea și să sporească siguranță și eficientă în domenii de lucru cu risc ridicat.

 

Această mișcare are potențialul de a aduce roboți capabili să execute sarcini periculoase pentru oameni, conform Bloomberg.
Investiția planificată este estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari, cu posibilitatea de a valoriza Figure AI la 1.9 miliarde de dolari sau mai mult. Această ar fi o mișcare semnificativă pentru ambele companii, marcând un pas important în explorarea posibilităților oferite de roboți în diverse sectoare.

 

Această potențială investiție indică un interes crescut pentru aplicarea inteligenței artificiale și roboticilor în situații de viață reală. Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a menționat deja interesul companiei pentru robotică la podcastul lui Bill Gates. „În ceea ce privește hardware-ul fizic, există în sfârșit, pentru prima dată când am văzut vreodată, platforme noi cu adevărat interesante care se construiesc acolo. La un moment dat, vom putea folosi modelele noastre, așa cum spuneai, cu înțelegerea limbajului lor și înțelegerea viitoare a videoclipurilor, pentru a spune: Bine, să facem lucruri uimitoare cu un robot,” declara Sam Altman.

 

Parteneriatul Figure AI cu BMW reprezintă de asemenea o schimbare revoluționară în automatizarea industrială, introducând roboți umanoizi în fabricile de producție ale BMW, începând din Spartanburg, Carolina de Sud. Această colaborare semnifică o mișcare semnificativă către integrarea unei automatizări mai asemănătoare omului în industriile dominate în mod tradițional de mașinile convenționale.

 

CITEȘTE ȘI:

SUA lansează o anchetă privind afacerile cu inteligență artificială

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns