Image 1
Image 2

Se revine la reţelete tradiţionale de pâine

Se revine la reţelete tradiţionale de pâine
Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Specialiştii în nutriţie susţin că produsele de panificaţie de pe piaţa românească în majoritatea lor includ şi o serie de adaoşi care într-un final prin consumare timp îndelungat pot provoca organismului uman o serie de probleme. Dacă unii producători de pâine ignoră acest aspect, alţii încep să se orienteze spre utilizarea unor reţete aşa numite comuniste, care s-au folosit cu succes înainte de anul 1989.

Potrivit unor informaţii date publicităţii există preocupări serioase ca începând cu 1 noiembrie, pe piaţa românerască a pâinii să intre produse care să conţină făină, drojdie, sare, zahăr, lapte şi grăsimi în funcţie de sortimentaţie. Cu siguranţă, aceste produse de panificaţie vor fi mai scumpe decât cele cunoscute acum pe piaţă, dar vor fi mai sănătoase şi mai săţioase.

 

 

 

Se revine la reţelete tradiţionale de pâine
Se revine la reţelete tradiţionale de pâine

 

 

 

Reţetele de pâine din urmă cu aproape 30 de ani erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori, susţine Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine.

Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.

Dacă în Bucureşti acum se discută despre realizarea unor sortimente sănătoase de pâine, iată că la Satu Mare sunt deja mai mulţi brutari care utilizează reţele de pe vremea bunicii, fără a utiliza amelioratori sau alte adaosuri.

 

Părerile brutarilor şi cele ale Ministerul Finanţelor Publice cu privire la nivelul de reducere a evaziunii fiscale în morărit şi panificaţie după reducerea TVA de la 24 la 9 procente sunt diferite. În vreme ce Ministerul finanţelor apreciază reducerea evaziunii fiscale cu 300 milioane de lei, brutarii susţin că reducerea este de doar 200 milioane de lei. Chiar dacă cele două cifre sun destul de diferite, important este că se resimte o reducere a evaziunii fiscale în mod simţitor.

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.