Image 1
Image 2

FONDURI GUVERNAMENTALE

Se vor acorda 25 de lei pe familia de albine eligibilă, pentru a compensa pierderile

Se vor acorda 25 de lei pe familia de albine eligibilă, pentru a compensa pierderile
Prin decizia aprobată miercuri, 28 februarie, Guvernul face un gest de compensare parţială a pierderilor înregistrate de apicultori ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Beneficiarii elegibili ar putea avea banii în conturi până pe 30 iunie. Este vorba despre acordarea unui sprijin de 25 de lei pentru fiecare familie de albine eligibilă. Cererile se depun la Direcţiile Agricole Judeţene – DAJ, în maximum 30 de zile de la publicarea orodonanţei în Monitorul Oficial al României.

 

 

Valoarea totală a schemei de ajutor este de 59.866.000 lei, echivalentul sumei de 12.034.334 euro, iar cuantumul propus pentru ajutorul de stat este în sumă de 25 lei, respectiv 5 euro/familia de albine. Numărul estimat al familiilor de albine este de 2.395.856. Cursul de schimb valutar euro/lei de 4,9746 lei/euro.

 

 

Suma totală care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 280.000 euro.

 

 

Una din condiţiile eliminatorii este ca solicitantul sprijinului să aibă la 31 decembrie 2023, familiile de albine înscrise în baza naţională de date apicolă gestionată de Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, prin Oficiile pentru Zootehnie Județene.

 

CITEȘTE ȘI:

 

De la albine la sănătate: Explorând puterea “Lăptișorului de Matcă”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with