Image 1
Image 2
Acasa

MINISTERUL AGRICULTURII

Sprijinul de 5 ori subvenţia vine cu semnarea unui contract de cauţiune

După cum probabil vă mai amintiţi, pe vremea când la conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, se afla Petre Daea,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… în dorinţa declarată de a ajuta fermierii români, a fost lansat conceptul „De 3 ori subvenţia”. Iată că acum, ministrul în funcţie Florin Barbu susţine conceptual „De 5 ori subvenţia”.

 

Publicaţia ŞtiriAgricole, într-un număr recent, prezintă câteva informaţii la zi, cu referire la această formă de sprijin a fermierilor.

 

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii – FNGCIMM va susţine accesul la finanţare pentru beneficiarii APIA din sectorul vegetal, cât şi sectorul zootehnic, garantând în proporţie de 80% din valoarea creditului acordat de partenerii bancari.

 

Garanţia va fi valabilă pe toată durata finanţării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare.

 

Beneficiari şi condiţii de creditare

 

Beneficiarii, fermieri care deţin adeverinţe emise de APIA, înregistraţi ca societăţi comerciale, asociaţii, societăţi şi cooperative agricole, persoane fizice în calitate de producători agricoli (PFA, II, IF) trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanţarea accesată, să nu se afle în dificultate financiară sau insolvenţă, să nu figureze cu restanţe în CRC/BC.

 

Acordarea garanţiei presupune şi încheierea unui contract de fidejusiune (cauţiune) de către imprumutatul persoana fizică sau actionarul/asociatul/ administratorul/reprezentantul legal al beneficiarului, în funcţie de tipul entitaăţii juridice împrumutate, precum şi ipoteca mobiliară pe conturile curente deschise la instituţia finanţatoare, inclusiv asupra contului deschis pentru încasarea subvenţiei APIA.

 

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) IFN este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

 

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Ciornă automată