Image 1
Image 2

O MARE IZBÂNDĂ

Secțiunea Enciclopedică a Bibliotecii Județene și-a deschis porțile pentru cititori

"Secțiunea Enciclopedică" a Secției de împrumut pentru adulți s-a deschis și îi așteaptă cu drag pe toți sătmărenii pasionați de lectură. Aceasta cuprinde cărți din toate domeniile cunoașterii: filosofie, psihologie, religie, drept, matematică, medicină, artă, geografie, istorie și multe altele.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Bibliotecarii sătmăreni au depus eforturi considerabile pentru a se asigura că spațiul va fi unul modern și potrivit pentru vizitare și studiere a volumelor, astfel încât cititorii să se simtă în largul lor să poată alege liniștiți volumele care le atrag atenția.

 

Angajații Bibliotecii Județene Satu Mare au trecut toate titlurile existente printr-un proces de introducere în baza de date și în catalogul online al instituției. Fiecare carte are un cod de bare, care va ajuta la eliminarea oricăror erori din cadrul procesului de împrumut. De exemplu, prin introducerea manuală, prin tastarea numărului de inventar, cum era până acum, se puteau produce ușor anumite erori.

 

“Dragii noștri cititori și utilizatori ai serviciilor de bibliotecă, cu mare bucurie vă anunțăm faptul că începând din 17 ianuarie 2024, funcționează un nou compartiment în cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare prin intermediul căruia sătmărenii dornici să adauge noi cunoștințe culturii și educației lor enciclopedice, pot face acest lucru!

 

Nu întâmplător, acest nou compartiment se numește „Secțiunea enciclopedică” și vine în completarea publicațiilor pe care le găsiți la „Secțiunea beletristică”, ambele gestionate de structura funcțională a instituției care este cunoscută publicului sătmărean sub denumirea „Secția de împrumut pentru adulți”.

 

Vă mai amintiți cum arăta și cum funcționa Secția de împrumut pentru adulți în vechiul sediu? Mai țineți minte că publicul cititor nu avea acces (din motive de securitate) la publicațiile dispuse în depozitele supraetajate și în toate cotloanele, înghesuite și slab iluminate? 

 

Începând din 17 ianuarie, aveți acces liber la toate titlurile Secției de împrumut pentru adulți! În răstimpul care s-a scurs de la împachetarea cărților în cutii, la vechiul sediu, și până astăzi, s-au adăugat colecțiilor noastre titluri noi, care tratează subiecte de actualitate și care pot contribui la dezvoltarea personală sau profesională a fiecărui cititor! În fiecare luni puteți citi pe pagina noastră postări de genul <<Cartea săptămânii>> sau <<Recomandarea săptămânii>>.

 

Pentru noi, bibliotecarii, ziua de 17 ianuarie 2024 reprezintă o mare izbândă! Ne mai așteaptă și alte provocări, dar nădăjduim să revenim, cât de curând, și cu alte vești bune!

Încheiem prin a-l cita pe Albert Einstein, unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii: <<Singurul lucru pe care trebuie să îl cunoști cu precizie este unde se află biblioteca!>>”, au declarat reprezentanți ai instituției de cultură.

 

Sătmărenii vor putea lua acasă 6 volume, nu doar 3

 

Potrivit noului regulament adoptat de către conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare, de acum înainte, sătmărenii au posibilitatea ca să împrumute, la o singură vizită la instituția de cultură, să ia acasă șase cărți, nu doar trei, cât era permis până acum.

 

Acest fapt s-a aprobat din dorința de a stimula „consumul” de carte și de a-i recompensa pe cititorii fideli pentru răbdarea, înțelegerea și empatia pe care au manifestat-o față bibliotecarii sătmăreni. Noua regulă se va aplica în cazul tuturor secțiilor existente, cât și la filialele din cartierele municipiul Satu Mare.

 

De asemenea, conducerea instituției de cultură îi încurajează pe sătmăreni să acceseze și catalogul online, să își creeze un cont de utilizator și să descopere care sunt facilitățile oferite de Bibliotecă.

Acest lucru este posibil după efectuarea unei vizite fizice la sediul instituției sau la o filială, pentru obținerea permisului de utilizator, care este valabil pe o perioadă de 5 ani.

 

Este necesară furnizarea datelor personale complete și corecte, iar apoi bibliotecarii se vor ocupa de crearea contului de utilizator, pentru a avea și acces online la facilitățile oferite de instituție.

 

Citește și:

174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu la Bibliotecă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with