Image 1
Image 2
Acasa

CONFLICT DE INTERESE

Șefi din Formula 1, vizați de anchetă

Federația Internațională de Automobilism, cunoscută și sub numele de FIA a anunţat că anchetează un posibil caz de scurgere de informaţii către un conducător de echipă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Susie Wolff, soţia lui Toto Wolff (Mercedes), menţionat de presa de specialitate, “respinge acuzaţiile nefondate”, relatează L’Equipe.
 

S-a folosit Toto Wolff, şeful echipei Mercedes, de relaţia profesională strânsă dintre soţia sa, Susie Wolff, director general al Academiei F1, şi Stefano Domenicali, şeful echipei de Formula 1, superiorul său ierarhic, pentru a obţine informaţii confidenţiale?

 

Acest zvon este menţionat într-un articol din revista Business F1, care vorbeşte despre presiuni exercitate de alţi manageri de echipă asupra preşedintelui FIA, Mohammed Ben Sulayem, pentru a clarifica o situaţie care ar putea fi interpretată ca un conflict de interese.

 

 

Fără a-i nominaliza pe soţii Wolff, FIA a anunţat marţi că “a luat cunoştinţă de speculaţiile legate de acuzaţia că informaţii confidenţiale au fost transmise unui director de echipă din F1 de către un membru al personalului FOM” (compania care deţine drepturile comerciale ale F1 şi supervizează Academia F1) şi că “departamentul său de conformitate s-a ocupat de această problemă”.

 

 

“Luăm act de comunicatul emis de FIA, care vine după acuzaţiile nefondate ale unui singur mijloc mass-media. Echipa nu a primit nicio informaţie din partea departamentului de conformitate al FIA cu privire la acest subiect şi a fost foarte surprinsă să afle de existenţa acestei anchete din presă”, a răspuns Mercedes într-un comunicat în care “respinge total aceste acuzaţii (despre) integritatea şefului (său) de echipă”.

 

 

La rândul său, Susie Wolff a reacţionat prin publicarea unui mesaj pe reţelele de socializare în care “respinge aceste acuzaţii în cei mai fermi termeni”. “Mă simt profund insultată, dar, din păcate, nu surprinsă”, a scris ea. “Este descurajant faptul că integritatea mea este pusă la îndoială în acest mod, care pare să aibă la bază un comportament de intimidare şi misoginism şi care se concentrează pe statutul meu marital mai degrabă decât pe abilităţile mele.”

 

 

Potrivit articolului Business F1 preluat de Autosport, un comentariu făcut de Toto Wolff la o recentă întâlnire a directorilor de echipă, bazat pe informaţii care nu puteau veni decât de la FOM, a servit drept punct de start. Şefii echipelor s-ar fi plâns de scurgeri de informaţii în ambele direcţii, comentariile secrete ale acestor şefi ajungând până la FOM, iar informaţiile sensibile de la FOM ajungând până la Toto Wolff.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Oamenii care au schimbat Formula 1: Toto Wolff și Christian Horner

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with