Image 1
Image 2

NE MÂNDRIM CU SĂTMĂRENII NOȘTRI!

Simona Miculescu, aleasă președinta celei de-a 42-a Conferinţe Generale UNESCO

Sătmăreanca Simona-Mirela Miculescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, delegat permanent al României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), a fost aleasă în unanimitate, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

…..de către reprezentanţii celor 194 de state membre, în funcţia de preşedintă a celei de-a 42-a Conferinţe Generale a acestei organizaţii specializate a ONU, informează marţi Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

 

În discursul său de investitură, ambasadoarea Simona-Mirela Miculescu a făcut un apel la unitate, dialog şi solidaritate internaţională, pentru a putea găsi soluţii durabile la provocările majore şi complexe cu care se confruntă comunitatea internaţională, într-un peisaj global din ce în ce mai fragmentat, caracterizat prin multiplicarea conflictelor, schimbări climatice şi riscuri asociate transformării digitale.
Este prima dată când România prezidează un organ de conducere al UNESCO, în cei 67 de ani de apartenenţă. În cei 78 de ani de existenţă a organizaţiei, ambasadoarea Miculescu – prima femeie ambasador al României la UNESCO – este a cincea femeie care prezidează Conferinţa Generală şi a patra din Grupul Est-European, din care face parte România.

 

“Această alegere reprezintă o modalitate încurajatoare de a promova egalitatea de şanse şi emanciparea femeilor – una dintre priorităţile globale ale UNESCO -, precum şi o recunoaştere a valorii leadership-ului feminin, a cărui esenţă constă în principiul conform căruia, pentru a conduce, trebuie mai întâi să asculţi cu un suflet înţelegător şi apoi să acţionezi cu determinare”, a declarat Miculescu.

Ambasadoarea României va ocupa această funcţie timp de doi ani, în paralel cu funcţia de Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO.

Cea de-a 42-a sesiune a Conferinţei Generale a UNESCO se va derula în perioada 7-22 noiembrie la sediul central al organizaţiei din Paris. La această sesiune, statele membre vor lua decizii majore, inclusiv cu privire la Programul şi Bugetul UNESCO pentru 2024-2025, şi asupra implementării rezoluţiilor precedente.”

Menționăm că Simona-Mirela Miculescu a devenit în decembrie 2021 Cetăţean de Onoare al municipiului Satu Mare.

 

Felicitări i-a transmis și consilierul local Ciprian Crăciun, prim-vicepreședinte PES România: “Felicitări și mult succes doamna ambasador Simona-Mirela Miculescu în noua funcție! România și Municipiul Satu Mare se mândresc cu dumneavoastră!”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with