Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MARAMUREȘ

Slujbă de Paraclis la Biserica Ortodoxă din Satu Nou de Jos

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Episcop al Maramureșului și Sătmarului s-a aflat în mijlocul enoriașilor de la Biserica Ortodoxă Adromirea Maicii Domnului din localitatea Satu Nou de Jos, Protopopiatul Baia Mare, județul Maramureș.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Copiii l-au întâmpinat cu multă bucurie, îmbrăcați în portul popular, dar cât se poate de modest, fiind perioada postului de dinainte de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.
Preasfințitul Iustin a rostit în fața enoriașilor prezenți o meditație duhovnicească despre Maica Domnului.
„Ne aflăm la jumătatea Postului Adormirii Maicii Domnului, perioadă în care la ceas de seară săvârșim Slujba Paraclisului Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarea și Puturea Fecioară Maria. Ne pregătim astfel cu toții, cler și popor pentru un eveniment deosebit din viața Bisericii, acela de a o petrece pe Maica Domnului de la moarte la viață, adică de pe pământ, la cer. Conform Sfintei Tradiții a Bisericii străbune, Maica Vieții a fost luată, ridicată, cu trupul la cer, pentru faptul că L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu, întrupat de la Duhul Sfânt. Fiecare mamă este o împărăteasă care ține viața în brațe; Hristos, Fiul lui Dumnezeu o ține pe Maica Domnului în brațe, tocmai pentru a-I întoarce iubirea de Fiu. Majoritatea covârșitoare ale icoanelor făcătoare de minuni sunt ale Maicii Domnului”, a explicat Preasfinția Sa.
Alături de Preasfințit s-au aflat preoții slujitori  Fabian Coroian – protopop al Băii Mari, părintele paroh Mihai Sălăjan Pricop, precum și alți preoți slujitori. Episcopul a fost însoțit de Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, Arhid. Lucian Burnar, secretar eparhial și Ipod. Vasile Pop.
Dirijorul Florian Voiș a fost cel care a condus Grupul Psaltic “Theologos”, responsabil a da răspunsurile la strană. În încheierea Parasclisului, părintele paroh i-a oferit Preasfințitului un coș cu flori, în semn de mulțumire, prețuire și recunoștință pentru că a acceptat invitația la Sfânta Biserică și pentru cuvintele pline de învățăminte.
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns