Image 1
Image 2

STUDIU: Copiii alăptaţi la sân sunt mai inteligenţi şi mai sănătoşi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Copiii alăptaţi la sân sunt mai inteligenţi
Copiii alăptaţi la sân sunt mai inteligenţi

Copiii care se hrănesc cu laptele matern pentru o perioadă mai lungă de timp au şanse mai mari să fie mai sănătoşi ca adulţi, şi aibă o calitate a vieţii mai bună, în general.

Alăptatul la sân determină, în mod categoric şi coeficientul de inteligenţă al unui individ adult. Tocmai de aceea, specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică celebrează, în fiecare an, în intervalul 1-7 august, Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân.

„Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari. Este sigur, curat şi conţine anticorpi care ajută la protejarea împotriva multor boli care apar, mai ales în rândul copiilor. Laptele matern oferă toată energia şi nutrienţii de care sugarul are nevoie în primele luni de viaţă şi continuă să asigure până la jumătate sau mai mult din nevoile nutriţionale ale copilului, în a doua jumătate a primului an şi până la o treime în timpul celui de-al doilea an de viaţă. Copiii alăptaţi la sân au şanse mai bune să nu fie subponderali, supraponderali sau să sufere de obezitate şi sunt mai puţin predispuşi la diabet, pe parcursul vieţii”, susţine INSP.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numai aproximativ 44% dintre sugarii care au între 0 şi 6 luni sunt alăptaţi exclusiv la sân. Această formă naturală de hrănire a copiilor de până la 23 de luni constituie chiar o metodă de a salva vieţi, în cifre concrete fiind vorba despre 820.000 de micuţi cu vârsta sub 5 ani.

„Alăptarea este unul dintre primii factori de protecţie durabilă a sănătăţii copilului. Alăptarea îmbunătăţeşte coeficientul de inteligenţă şi gradul de şcolarizare. Îmbunătăţirea dezvoltării copilului şi reducerea cheltuielilor cu sănătatea prin alăptare are ca rezultat câştiguri economice pentru familii. Este recomandată iniţierea alăptării în prima oră de la naştere, alăptarea exclusivă până când copilul împlineşte 6 luni şi continuarea alăptării, în paralel cu procesul de diversificare, până la vârsta de 2 ani”, afirmă aceeaşi sursă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

GLICEMIA

10 alimente care scad glicemia

Pentru persoanele cu diabet sau alte afecțiuni ce influențează nivelul glicemiei, dieta este mai mult decât importantă în menținerea nivelului optim de zahăr în sânge.