Image 1
Image 2

Supă de gulii cu bulion

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 gulii mai mari, sau 3 mai mici, 2-3 linguri de ulei, 100 – 150 g de bulion sau smântână vegetală, ori dacă nu preparaţi de post, circa 200 de smântână, o lingură cu vârf de făină, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper, bază pentru mâncăruri (delicat de casă), eventual un morcov, sau 100-200 g de varză dulce.

Mod de preparare:

Guliile curăţate şi tăiate cubuleţe şau fâşii (eventual răzuit mare) se călesc în ulei, se condimentează după gust şi se sting cu circa un litru de apă. Tot aici se adaugă şi morcovii, sau varza, dacă folosiţi. În loc de apă se poate folosi şi supă de zarzavaturi. Când ingredientele sunt aproape gata fierte, din făină şi smântână (indiferent că e din lapte sau vegetală) se face o îngroşeală, cu grijă, să nu rămână cu noduri. Dacă preparaţi cu bulion, îngroşeala se face doar din făină şi apă, iar bulionul se adaugă separat. La acest amestec se adaugă treptat, câteva linguri de supă, iar când bucăţile de gulii sunt fierte, se adaugă îngroşeala şi se mai fierbe aşa câteva minute. La servire se poate orma cu frunze proaspete de pătrunjel, sau dacă nu postiţi, cu bacon afumat şi prăjit. Tot la servire se pot oferi şi ardei iuţi muraţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

Gustări sănătoase pentru iarnă

În sezonul cald găsim o gamă largă de produse care să ne ofere energia necesară pentru toată ziua. Însă iarna este indicat să schimbăm meniul. Nutriţioniştii recomandă 5 gustări care să îţi confere o stare de spirit bună.