Image 1
Image 2
Acasa

Supă de linte cu afumaturi

Supa de linte
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa de linte
Supa de linte

Ingrediente:

– 200 g linte,

– 200 g de carne afumată,

– o ceapă,

– 2 morcovi,

– un pătrunjel, eventual şi alte zarzavaturi (după gust),

– 1-2 căţei usturoi,

– un fir de cimbru,

– sare, piper,

– circa 2,5 l apă,

– o lingură de ulei,

– frunze de pătrunjel sau ceapă verde pentru ornat, eventual smântână la servire.

 

Mod de preparare:

Lintea, se spală bine, apoi se pune la fiert, în apă uşor sărată. Când începe să clocotească se adaugă carnea afumată tăiată cubuleţe, iar când acestea sunt pe jumătate fierte se pun în oală şi zarzavatureile curăţate şi bucăţite. Supa se fiarbe la foc potrivit până când boabele de linte s-au inmuiat bine. Se adaugă usturoiul bine pisat, cimbrul şi se mai condimentează după gust. Se presară pe deasupra pătrunjel verde tocat fin, sau ceapă verde mărunţită, iar la servire se poate adăuga smântână.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

Whisky Mac

Whisky Mac

Se spune că acest cocktail a fost inventat de Colonelul Hector MacDonald în timpul serviciului său în India, în perioada Rajului britanic.