Ingrediente:
– 200 g linte,
– 200 g de carne afumată,
– o ceapă,
– 2 morcovi,
– un pătrunjel, eventual şi alte zarzavaturi (după gust),
– 1-2 căţei usturoi,
– un fir de cimbru,
– sare, piper,
– circa 2,5 l apă,
– o lingură de ulei,
– frunze de pătrunjel sau ceapă verde pentru ornat, eventual smântână la servire.
Mod de preparare:
Lintea, se spală bine, apoi se pune la fiert, în apă uşor sărată. Când începe să clocotească se adaugă carnea afumată tăiată cubuleţe, iar când acestea sunt pe jumătate fierte se pun în oală şi zarzavatureile curăţate şi bucăţite. Supa se fiarbe la foc potrivit până când boabele de linte s-au inmuiat bine. Se adaugă usturoiul bine pisat, cimbrul şi se mai condimentează după gust. Se presară pe deasupra pătrunjel verde tocat fin, sau ceapă verde mărunţită, iar la servire se poate adăuga smântână.
Fii primul care comentează