Image 1
Image 2

Supă de linte și pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un cubuleț de circa 25 grame de unt, un morcov mare, o ceapă medie, o jumătate de țelină, 100 g de ciuperci, o jumătate de ardei gras roșu, 2 linguri de vin alb sec, un litru de supă de pui, 100 g de linte (1/2 pahar de 250 g), 200 g carne de pui (preferabil piept sau pulpe), o frunză de dafin, o linguriță de cimbru.

Mod de preparare:

Se taie cubulețe sau felii ceapa, ardeiul, morcovul, țelina și ciupercile. Într-o oală de 3 l se topește untul la foc mediu și se adaugă legumele tăiate și puțină apă, aproximativ 50 ml. Se călesc toate, până încep să se înmoaie, amestecând din când în când. Se adaugă supa, vinul, frunza de dafin și cimbrul. Se dă focul la mic, se acoperă oala și se lasă să fiarbă cam 30 de minute până se înmoaie legumele. Într-o tigaie antiaderentă (de teflon sau cu strat ceramic) se frige puiul dat cu puțină sare. Se taie în bucățele de 2–3 cm. Se pune și lintea în oala de supă și se lasă încă 40 de minute să fiarbă, tot cu capac. Se verifică din când în când să nu scadă prea mult și se completează cu apă dacă este nevoie. Nu puneți sare decât spre sfârșit, după ce o gustați, pentru că supa în care s-a fiert, a fost deja sărată. Se verifică dacă lintea e fiartă. Se adaugă și puiul tăiat și se mai lasă să dea într-un clocot.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.