Image 1
Image 2
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un compot de vișine de circa 6-700 grame, 500 ml lapte dulce, o jumătate de plic de budincă de vanilie, un baton de scorțișoară, o lingură de zahăr, puțină sare, eventual un zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Batonul de scorțișoară se pune la fiert într-un litru de apă. Când dă primul clocot se adaugă puțină sare, precum și compotul de vișine. În sezon este recomandat să se folosească vișine proaspete. În acest caz va trebui să îndulciți puțin mai mult. Budinca se amestecă cu zahărul și apoi treptat, cu laptele. Atenție, laptele nu e voie să fie rece! Se adaugă la supă înainte ca vișinele să fie complet fierte. Se mai fierb puțin toate așa împreună, la foc mic și amestecând. Se poate adăuga și un plic de zahăr vanilat, dar nu în mod obligatoriu. La servire se poate orna cu frișcă sau bezele.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.

Whisky Mac

Whisky Mac

Se spune că acest cocktail a fost inventat de Colonelul Hector MacDonald în timpul serviciului său în India, în perioada Rajului britanic.