Image 1
Image 2

Tăiței cu varză proaspătă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de tăiței de casă (preferabil pătrățele), o căpățână mai mică de varză proaspătă, circa 5-600 g (sau eventual 500 g de varză măruntă murată), ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Varza se curăță și se răzuiește. Se pune peste ea sare și se lasă să stea așa circa 30 minute, după care se stoarce și cu puțin ulei se călește. Tăițeii se fierb și se strecoară, apoi se amestecă cu varza călită și se condimentează cu piper. În loc de varză proaspătă se poate folosi și varză murată, dar aceasta se spală înainte de călire. Se poate consuma ca garnitură la cărnuri prăjite, sau ca fel principal de sine stătător. Se poate servi cu adaos de smântână, ketchup, sau diverse alte sosuri: de maioneză, de usturoi, sau cu uleiuri aromate cu diferite condimente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.