Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INTERVENȚIE ÎN PREMIERĂ

Tânăra pacientă a evitat o operație complicată

Premieră la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia. S-a folosit o metodă specială, evitându-se o intervenție chirurgicală cu risc de complicații.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Întervenția a avut loc pe data de 6 decembrie, în cadrul compartimentului de brohologie a instituției spitalicești din Baia Mare. Atunci s-a efectuat prima intervenție EBUS-TBNA (Ecobronhoscopie cu puncție transbronșică și aspirație cu ac fin) ȋn analgo-sedare moderată. Beneficiară a fost o pacientă de 31 de ani cu ganglioni limfatici măriți (adenopatii) ȋn mediastin, cu suspiciunea de sarcoidoză, ȋn vederea stabilirii diagnosticului.

Prin această metodă minim invazivă s-a evitat intervenția chirurgicală (procedură invazivă și cu risc de complicații) dar și spitalizarea de lungă durată.

„Intervenția s-a desfășurat fără nicio complicație pre și post procedural, pacienta urmȃnd a fi externată ȋn următoarele 24 de ore post procedură.

Echipa medicală care a efectuat această primă intervenție a fost coordonată de doctor Mircea Bălan, medic primar pneumolog, ȋmpreună cu dr. Monika Pall medic ATI , asistent Alexandra Făt, asistent Mirela Hossu, asistent Iuliana Miholca, asistent Alina Ṣtetco.

Dotarea cu aparatură medicală de ȋnalta performanță și diagnosticarea precoce a patologiei pneuomo-pleuro-mediastinale, prin proceduri minim invazive face parte din preocuparile Spitalului de Pneumoftiziologie”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare de crestere calitții actului medical și ȋngijirii pacienților”, potrivit reprezentanților spitalului băimărean.

V. Gherman

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns