Image 1
Image 2

Teatrul de Nord deschide stagiunea de interior cu premiera „De la km. 0”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Trupa „Mihai Raicu” a încheiat zilele trecute programul „Curtea cu teatru”, prima stagiune de vară în aer liber, care a oferit publicului cele mai îndrăgite titluri din repertoriul ultimilor ani. 25 de spectacole pentru copii și adulți s-au jucat în fiecare weekend în curtea Muzeului de Artă și curtea teatrului, iar în paralel au început pregătirile pentru noua stagiune.

„De la km. 0”, prima premieră a stagiunii 2020/2021 la Teatrul de Nord Satu Mare, este un spectacol bilingv, realizat de cele două trupe ale teatrului, și are la bază textul „4 piesuțe politice despre dușmani” de Székely Csaba, regizorul Andi Gherghe selectând 3 dintre acestea.

Din distribuție fac parte actorii: Ioana Cheregi, Frumen Gergő, Keresztes Ágnes, Raluca Mara, Moldován Blanka, Poszet Nándor, Andrei Stan și Sergiu Tăbăcaru. Costumele sunt create de Cristina Milea, muzica compusă de Moldován Blanka, versurile de Andrei Stan, coregrafia Szábo Franciska.

În perioada 11-13 septembrie, de la ora 19.00, cele trei scene sau „piesuțe” care compun spectacolul „De la km. 0” („Băi, animalelor”, „Caruselul”, „Viață sau Marte!”) ies în oraș și pot fi văzute în Grădina Romei, Parcul Liniștii și Parcul UFO.

Premiera va avea loc vineri 18 septembrie, în Sala Mare a Teatrului de Nord, de la ora 19.00.

„Nu ne naștem cu prejudecăți. Dar, ne naștem într-o societate plină de prejudecăți și învățăm destul de devreme cine sunt oamenii răi. Cei buni suntem noi, evident. Suntem mai buni decât „ei”, pentru că „ei” vor ca nouă să ne fie rău. Și noi, la rândul nostru, vrem ca lor să le fie rău, însă noi avem motive bine întemeiate. Ce-i drept, câteodată ne mai și înșelăm cu prejudecățile noastre și ne dăm seama că tot ceea ce știm despre „ei” și „noi” este de fapt altfel. Sau nu este adevărat deloc. Despre aceste adevăruri false ne povestește piesa prin trei fabule rupte total de realitate.” (Székely Csaba)
Prețul biletelor: 30 lei pentru adulți, 20 lei pentru elevi și pensionari.

Calendar spectacole:

● Vineri 11 septembrie, ora 19.00, GRĂDINA ROMEI
● Sâmbătă 12 septembrie, ora 19.00, PARCUL LINIȘTII (Bulevardul Sănătății, Micro 16)
● Duminică 13 septembrie, ora 19.00, PARCUL UFO (cartier Micro 17)
● Vineri 18 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – SALA MARE
● Sâmbătă 19 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – SALA MARE
● Luni 21 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – Sala Mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with