Image 1
Image 2
Acasa

ARTĂ

Tehnici de desen esențiale pentru începători

Desenul este una dintre cele mai de bază modalități de a-ți exersa creativitatea. Indiferent dacă folosiți un creion, un pix, un creion sau chiar degetele, abilitățile pe care le dobândiți în urma activității se traduc într-o mulțime de medii diferite.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Desenul constituie o metodă fundamentală și eficientă pentru a-ți cultiva latura creativă. Indiferent de instrumentul ales – fie că este vorba de creion, stilou, cretă sau chiar de propriile degete – competențele dobândite prin această practică se reflectă într-o varietate de domenii artistice. Însușirea principiilor de bază este accesibilă oricui, însă perfecționarea artei desenului necesită dedicare și exercițiu constant. Cu toate acestea, atunci când reușești să stăpânești această artă, vei avea abilitatea de a produce opere de artă care îți vor îmbogăți cu adevărat sufletul.

 

 

 

 

Tehnici de desen pentru începători

 

 

 

 

 

 

Există tehnici standard de desen cu care trebuie să fii familiarizat când pui creionul pe hârtie. Unele sunt atât de simple încât probabil le-ați mai folosit fără să vă dați seama.

 

 

Înainte și înapoi : Când spunem de bază , despre asta vorbim. Această abordare vă provoacă să vă mișcați ustensilele de desen înainte și înapoi pe hârtie într-o mișcare uniformă și uniformă. În funcție de cât de multă presiune aplicați, cu atât desenul dvs. va apărea mai întunecat.

 

 

Hașura : Hașura implică crearea de căpușe mici pe pagina ta. Asigurați-vă că fiecare semn este paralel cu celălalt. Liniile apropiate vor părea mai întunecate, în timp ce liniile mai îndepărtate vor indica lumini.

 

 

Hașura încrucișată : Această tehnică este extensia logică a hașurarii. Dar, în loc să creați o serie de linii paralele, puneți semnele să se intersecteze între ele într-o formațiune asemănătoare cu cruce.

 

 

Mâzgălire : mâzgălirea oferă mâinii tale posibilitatea de a zbura peste pagină. Mutați creionul într-o formație aleatorie – nu sunt necesare semne precise. Cu cât mâzgăliți mai mult peste o zonă, cu atât va arăta mai întunecat.

 

 

 

 

 

 

Stippling : Pentru cei care iubesc procesele meticuloase, acesta este pentru tine. Stipplingul implică crearea unei cantități nenumărate de puncte minuscule pe hârtie. Ca toate celelalte abordări, cu cât punctele sunt mai aproape, cu atât desenul este mai întunecat.

 

 

 

 

 

 

Amestecare : Dacă utilizați cărbune sau creion, încercați să le amestecați. Pentru a face acest lucru, începeți cu tehnica înainte și înapoi pentru a acoperi hârtia, apoi frecați mediul în ea. Puteți folosi degetul, un baton de amestecare (aka tortillon ) sau cârpă de capră . O altă opțiune pentru amestecare este să experimentați cu pulbere de grafit și să folosiți o pensulă pentru a amesteca treptat și a crea ton pe paginile dvs.

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with