Image 1
Image 2
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 tiramisu_2

Această variantă a desertului tradiţional italian conţine piure de piersici, lichior de portocale şi pişcoturi cu migdale.

Ingrediente:
(8 cupe a 200 ml)
– 450 gr piersici (jumătăţi decojite din compot)
– sucul de la compot
– 100 gr zahăr brun
– 2 gălbenuşuri mari
– 2 linguri lichior de portocale
– 250 gr brânză mascarpone
– 1 linguriţă extract de vanilie
– 200 ml frişcă bătută
– 150 gr pişcoturi amaretti (cu migdale)
– ciocolată rasă pentru ornat

Mod de preparare:

Cinci jumătăţi de piersici se taie felii subţiri şi se pun deoparte. Restul fructelor se taie cuburi şi se mixează în blender până se obţine un piure fin. Amestecăm brânza mascarpone cu piureul de piersici şi adăugăm extractul de vanilie.

Într-un bol de sticlă termorezistent, se amestecă cele două gălbenuşuri cu zahărul şi lichiorul de portocale, după care se fierbe pe baie de aburi amestecând continuu cu telul cca. 10 minute (sau până îşi dublează volumul). Se ia deoparte şi se răceşte puţin, apoi se adaugă treptat în crema de mascarpone. La final se încorporează frişca bătută.

În fiecare cupă se pune întâi un rând de pişcoturi care se stropesc cu puţin suc din compot. Adăugăm 2-3 linguri de cremă, câteva feliuţe de piersici, pişcoturi însiropate şi încheiem cu cremă. Ornăm cu piersici, pişcoturi şi ciocolată rasă. Se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.

* Pont:
În cazul în care folosiţi pişcoturi simple, puteţi adăuga în cremă câteva picături de esenţă de migdale.

Reţetă trimisă de Cristina P.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.