Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ÎNVĂȚĂMÂNT ROMÂNESC

Topul primelor cinci universități din România, anunțat de Ministerul Educației

Topul primelor cinci universități din România, anunțat de Ministerul Educației
Topul primelor 10 universități din România în anul 2023 „este similar cu cel din 2022”, iar clasamentul este ocupat „de universități comprehensive, tehnice și de medicină”, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…. a transmis Ministerul Educației, miercuri, 8 mai. Instituția condusă de Ligia Deca a publicat Raportul anual privind metarankingul național din 2023, în care sunt incluse 30 de universități.

 

„Metarankingul național este un mecanism de evaluare și ierarhizare a universităților din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaționale recunoscute la nivel global de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG)”, se arată în comunicat. Topul primelor cinci universități din România, în anul 2023, arată astfel: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca Universitatea din Bucureşti Universitatea Politehnică din București Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca Comparativ cu precedentul clasament, pentru 2022, Universitatea de Medicină Carol Davila din București a urcat o poziție, până pe locul 4, iar Academia de Studii Economice din București (ASE) a urcat o poziție, până pe locul 9, față de topul pe 2022.

 

Topul primelor cinci universități din România, anunțat de Ministerul Educației: două din Cluj și trei din București Așa arată top 30 facultăți pe 2023 Video cu primul accident produs la primul limitator de viteză inteligent din România, a doua zi după ce a fost instalat Recomandări Video cu primul accident produs la primul limitator de viteză inteligent din România, a doua zi după ce a fost instalat „Clasamentele au fost selectate pe criterii precum: a) relevanța la nivel internațional; b) aplicabilitatea acestora pentru un spectru larg de universități; c) obiectivitatea și transparența în colectarea și raportarea datelor necesare pentru includerea universităților în clasamente și d) ponderea ridicată acordată criteriilor care se referă direct sau indirect la rezultatele cercetării”, a precizat Ministerul Educației.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Controverse la Facultatea de Jurnalism: O anchetă internă dezvăluie acuzații grave împotriva unui cadru didactic

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns