Ingrediente:
500 g biscuiți, 200 g unt, 1 kg frișcă, 200 g ciocolată neagră, 200 g ciocolată cu lapte, 200 g zahăr, 240 ml suc de portocale, 30 g gelatină
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții și îi punem într-un bol împreună cu untul topit. Amestecăm bine până la omogenizare. Într-o formă de copt cu inel detașabil, întindem în blat egal biscuiții pregătiți anterior, tasând bine bompoziția. Punem la forma la frigider pentru 1-2 ore. Într-un bol mai mic amestecăm gelatina cu sucul de portocale. O lăsăm la hidratat pentru 15 minute. Într-un vas așezăm ciocolata neagră mărunțită. Turnăm 400 ml de frișcă și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine. Cu ajutorul unui mixer, batem 600 ml de frișcă până obținem o spumă tare. Adăugăm ciocolata cu frișcă și amestecăm foarte bine. Topim gelatina în cuptorul cu microunde, pe urmă o turnăm în crema de ciocolată anterior preparată. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare, apoi turnăm compoziția obținută peste stratul de biscuiți și punem tortul la frigider pentru 5-6 ore, pentru solidificare, apoi îl ornăm după plac.
Fii primul care comentează