Image 1
Image 2

Tort de ciocolată cu blat fără coacere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g biscuiți, 200 g unt, 1 kg frișcă, 200 g ciocolată neagră, 200 g ciocolată cu lapte, 200 g zahăr, 240 ml suc de portocale, 30 g gelatină

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții și îi punem într-un bol împreună cu untul topit. Amestecăm bine până la omogenizare. Într-o formă de copt cu inel detașabil, întindem în blat egal biscuiții pregătiți anterior, tasând bine bompoziția. Punem la forma la frigider pentru 1-2 ore. Într-un bol mai mic amestecăm gelatina cu sucul de portocale. O lăsăm la hidratat pentru 15 minute. Într-un vas așezăm ciocolata neagră mărunțită. Turnăm 400 ml de frișcă și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine. Cu ajutorul unui mixer, batem 600 ml de frișcă până obținem o spumă tare. Adăugăm ciocolata cu frișcă și amestecăm foarte bine. Topim gelatina în cuptorul cu microunde, pe urmă o turnăm în crema de ciocolată anterior preparată. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare, apoi turnăm compoziția obținută peste stratul de biscuiți și punem tortul la frigider pentru 5-6 ore, pentru solidificare, apoi îl ornăm după plac.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Conopidă la Grătar

Conopidă la grătar este o garnitură ușoară și delicioasă făcută pe grătarul tău! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de garnitură sănătoasă, care să se asorteze cu proteinele voastre preferate pe grătar, această este! Asezonată perfect, așa că există tone de favoare. Dacă îți place conopidă prăjită, această rețetă de conopidă la grătar va fi cu siguranță un succes!