
Ingrediente:
6 – 8 clătite mai grosuțe preparate fără zahăr, 500 g carne tocată de curcan, o ceapă, un ardei, 200 g cașcaval răzuit, un cățel de usturoi, o lingură de bulion, o linguriță de boia de ardei, ulei, sare, piper, eventual smântână, maioneză sau sos de usturoi la servire (după gust).
Mod de preparare:
Clătitele se fac după rețeta clasică, mai grosuțe decât de obicei, dar nu se adaugă zahăr sau îndulcitori. Ceapa, ardeiul și usturoiul răzuit mărunt se călesc în câteva linguri de ulei, se adaugă boia, apoi și carnea tocată. Se călește și carnea, se condimentează după gust, apoi se adaugă o cană cu apă și se fierbe până când apa se evaporă. Se mai poate adăuga apă, până când carnea se înmoaie bine. Se toarnă și bulionul și se lasă pe foc, până când compoziția devine păstoasă. Se ia de pe foc, se așează prima clătită pe o farfurie, se unge cu pasta de carne, apoi se presară cu cașcavalul răzuit. Carnea și cașcavalul se împart, după ochi, în așa fel încât să ajungă pentru toată cantitatea de clătite, aproximativ egal. Operația se repetă până când se termină clătitele, pe cât posibil, ultimul strat e bine să fie un strat mai grosuț de cașcaval. Se pune tortul la cuporul preîncălzit, până când cașcavalul se topește și începe să prindă o crustă aurie. Se servește cu smântână sau sosuri.
Fii primul care comentează