Image 1
Image 2

Tratamente naturiste pe bază de păducel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Infuziile şi ceaiurile – se consumă câte o cană cu jumătate de oră înaintea meselor principale, iar pentru insomnii numai câte o cană înainte de culcare.

Pulberea – este de departe cea mai eficientă în tratamentul naturist al bolilor în care este indicat păducelul. Se pune câte o linguriţă de pulbere sub limbă, înaintea meselor principale, se ţine 10 minute apoi se înghite. Deosebit de eficientă este pulberea în timpul crizelor de angină pectorală şi tulburărilor de ritm cardiac.

Cataplasme – se opăreşte o mână de flori cu frunze în 250 ml apă şi se pun sub formă de comprese, pe tenul afectat de cuperoză sau în dreptul inimii, în cazul tulburărilor circulatorii iar în crampe se pune la nivelul membrelor.

Vin – se pun într-un litru de vin curat de casă (de preferinţă roşu), 100 grame flori de păducel, şi se lasă la macerat timp de o săptămână la temperatura camerei. Din vinul obţinut, se ia cate 50 grame, cu jumătate de oră înaintea meselor principale. La bolnavii cu edeme din cauza afecţiunii inimii, la ingredientele de mai sus se mai pune şi 50 grame de rădăcină de pătrunjel rasa.

Tinctura – se obţine prin punerea într-o sticl de culoare închisă, 250 ml de alcool de 70 grade şi 50 grame de plantă şi flori de păducel mărunţite. Se lasă la macerat o săptămână, se strecoară şi se iau câte 30 picături diluate în apă de trei ori pe zi înaintea meselor principale.

Precauţii: Pentru că are rolul de a relaxa musculatura uterului, nu se recomandă la femeile însărcinate şi celor care alăptează.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with