Image 1
Image 2

LUPTA PENTRU MEDIU

Trei instalaţii industriale de ardere au făcut ca România să riște infringment-ul

Procedura de infringement în care s-a aflat România, cu privire la emisiile industriale produse de trei instalaţii de ardere...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… a fost sistată, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), transmis vineri Agerpres.

 

 

“Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Energiei salută decizia Comisiei Europene de a se desista în cauza C-455/22 şi ordonanţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene prin care respectiva cauză a fost radiată de pe rolul său. Aceste evoluţii sunt consecinţa măsurilor luate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi de Ministerul Energiei, alături de alte instituţii publice, inclusiv de autorităţi locale, pentru a asigura că Directiva 2010/75/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 24 noiembrie 2010 privind emisiile industriale este respectată în cazul a trei instalaţii mari de ardere de pe teritoriul României vizate de cauză.

 

 

Prevenirea şi controlul integrat al poluării generate de activităţile industriale reprezintă o preocupare constantă a autorităţilor române competente. Respectivele autorităţi rămân ferm angajate în luarea tuturor măsurilor necesare pentru evitarea sau, după caz, reducerea emisiilor în aer, apă şi sol, precum şi pentru prevenirea generării de deşeuri, în conformitate cu Directiva 2010/75/UE”, se menţionează în comunicat.

 

 

Cauza C-455/22 a avut ca obiect o procedură de infringement iniţiată de Comisia Europeană (CE) împotriva României pentru nerespectarea obligaţiei de a se asigura, în ceea ce priveşte trei instalaţii mari de ardere (Deva nr. 2, Deva nr. 3 şi Govora nr. 2), că funcţionarea nu are loc în absenţa unei autorizaţii, conform art. 4 alin. (1) din Directiva 2010/75/UE.

 

 

Faza precontencioasă a acestei proceduri a fost declanşată de forul european la data de 20 iulie 2018. Ulterior, pe 2 decembrie 2021, instituţia UE a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, iar la 11 iulie 2022 a depus cererea sa introductivă la Grefa instanţei UE, declanşând astfel faza contencioasă a procedurii.

 

CITESTE SI:

Procedură de infringement împotriva Ungariei pentru preţuri reduse la carburanţi numai pentru automobiliştii ungari

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

MISIUNEA APOLLO

Mici cutremure pe Lună provocate de un modul de aterizare

Un nou studiu publicat de CNN arată faptul că o navă spaţială care a fost lăsată în urmă de Misiunea Apollo, provoacă mici cutremure pe suprafaţa lunii. Activitatea seismică nu a fost cunoscută până acum, însă algoritmii moderni care au făcut posibilă descoperirea, le-au arătat cercetătorilor fenomenul.