Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UN EVENIMENT INEDIT

Târgul „Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană Satu Mare

Târgul „Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană Satu Mare
Sătmărenii pasionați de grădinărit, de cultivarea legumelor, plantelor aromatice, medicinale sau flori, pot participa la un eveniment inedit la Biblioteca Județeană Satu Mare. Oricine este interesat să distribuie, să primească ori să facă schimb de semințe tradiționale de orice fel, este așteptat la eveniment.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Instituția de cultură îi invită, pe toți grădinarii pasionați din Satu Mare, sâmbătă, 9 martie 2024, cu începere de la ora 10:00, în foaierul Bibliotecii Județene Satu Mare, la târgul „Semințe cu suflet”.

Protagoniștii principali ai evenimentului sunt membrii grupului “Semințe cu Suflet” care vor oferi în regim gratuit semințe și butași de legume, flori și fructe din soiuri tradiționale.

 

 

“Semințe cu suflet” este un grup informal care generează un spațiu colegial, destinat asigurării existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor curate și sănătoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate și apărarea biodiversitatii, dar și plantelor din grădinile noastre, după cum se menționează în informarea Bibliotecii Județene Satu Mare.

 

 

Totodată, grupul oferă suport prin furnizarea informațiilor despre agricultura ecologică sub toate formele și despre plantele care ne înconjoară.

Grupul încurajează schimbul și darul semințelor tradiționale, înmulțirea și propagarea acestora într-un spațiu prietenos și propice, destinat circulării semințelor curate, fără modificări genetice, nehibridizate, fără tratamente chimice de sinteză.

 

 

Scopul şi mesajul acestui grup este să înmulţească seminţele şi să le răspândească, iar seminţele noastre româneşti să fie păstrate ca un tezaur, pentru sănătatea generaţiilor viitoare.

Ne dorim ca acest eveniment să fie încă un moment de bucurie și împărtășire a pasiunii noastre pentru grădinărit și pentru păstrarea soiurilor tradiționale de semințe.”, este mesajul organizatorilor.

 

Citește și:

Începând din 2 martie se pot comanda gratuit seminţe de legume româneşti

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns