Image 1
Image 2

BUDAPESTA

Un avion Tarom cu 71 de pasageri la bord a avut probleme la aterizare

Un avion Tarom a avut probleme la aterizarea la Budapesta. Aeronava avea la bord 71 de pasageri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un avion Tarom a avut probleme la aterizarea la Budapesta. Aeronava avea la bord 71 de pasageri.

 

Duminică seara la aeroportul din Budapesta, un avion Tarom care efectua zborul de la București la Budapesta a suferit pagube semnificative la anvelopele  în urma unei aterizări nereușite.

 

 

Purtătorul de cuvânt al Budapest Airport Zrt., Katalin Valentynyi, citat de Nepszava.hu a confirmat că evenimentul a avut loc la ora 18:21 și că aeronava a părăsit pista, oprindu-se pe una dintre căile de rulare ale pistei 2.

 

 

Potrivit declarației oficiale, cei 71 de pasageri și cei 4 membri ai echipajului nu au suferit răni în urma incidentului. Toți aceștia au fost transportați la clădirea terminalului cu autobuze, deoarece aeronava nu se poate deplasa.

 

 

Incidentul a fost descris mai detaliat de către airtportal.hu, care a raportat că anvelopa principală stângă a aeronavei YR-ATL ATR 72-600 a suferit o avarie în timpul sau după aterizare. Deși aeronava a reușit să părăsească pista și să se oprească pe una dintre căile de rulare, echipajul a informat ulterior controlul traficului aerian că nu poate continua rularea și a solicitat asistență tehnică.

 

 

Până la rezolvarea problemei tehnice și investigarea cauzei acesteia, pista 2 a aeroportului a fost inchisă.

 

 

Autoritățile aeroportuare și Tarom au început o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului. Este de așteptat ca informații suplimentare să fie furnizate pe măsură ce investigația progresează.

 

CITEȘTE ȘI :MAE: 86 de români au fost evacuați și urmează să fie aduși în România

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with